VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 15. Komaro dvare – raiškus pradinukų žodis

Gražina Areliūnienė

Baisogalos mokyklos–darželio direktorės pavaduotoja ugdymui

Jau dvidešimt trečią pavasarį Lietuva džiaugiasi Kovo 11–ąja - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Kiekvienas iš mūsų ją švenčiame skirtingai.

Baisogalos mokyklos–darželio mokiniai ir pedagogai šią šventę paminėjo ypatingai. Mokytojos Nilutė Jasaitienė ir Daiva Volskytė drauge su Radviliškio rajono savivaldybės suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo centru surengė rajono 3-4 klasių moksleivių meninio skaitymo konkursą „Aš – tavo gimtinė, vardu Lietuva“. Renginys vyko Komaro dvare, puikios akustikos kolonų salėje. Tokioje aplinkoje sustiprėja ir žodžio skambumas, ir šilti jausmai tėvynei.

Pasisveikinimas

Konkurse dalyvavo per dvidešimt geriausių jaunųjų skaitovų iš įvairių rajono mokyklų. Šventė prasidėjo šeimininkų baisogaliečių parengta programa. Skambėjo pirmokų posmai, dūdelių melodijos. Šventės vedėjai J.Domkutė ir M.Krūgelis pristatė pačių parengtą projektą, pavadintą Baisogalos himno žodžiais: „Ir kaip gali šio krašto nemylėti“.

Kiekvieno skaitovo savitas ir įtaigus žodis skambėjo šiltai ir nuoširdžiai. Vertinimo komisijai buvo sudėtinga išrinkti pačius geriausius. Komisijos pirmininkė Baisogalos kultūros namų direktorė V.Kaščionienė dėkojo konkurso dalyviams ir linkėjo raiškų žodį skleisti visur ir visada. Padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti visi skaitovai. Pirmosios vietos laimėtojui V.Kudirkos pagrindinės mokyklos ketvirtokui Andriui Šarauskui, antros vietos laimėtojui Šeduvos gimnazijos ketvirtokui Rapolui Kęstučiui Meškauskui ir trečių vietų laimėtojams: Vaižganto progimnazijos trečiokei Emai Mandravickaitei ir V.Kudirkos pagrindinės mokyklos ketvirtokui Dovydui Paškauskui, įteikti Radviliškio rajono savivaldybės suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo centro padėkos raštai.

Visi dalyviai drauge

Renginio dalyviams skambų žodį padovanojo buvę Baisogalos mokyklos–darželio auklėtiniai M.Jedinkutė ir R.Petraitis. Baisogalos gimnazijos mokytoja R.Vaitkevičienė surengė įdomią ekskursiją po Komaro dvarą. Mokiniai, susidomėję ir labai aktyvūs, uždavė daug įvairių klausimų.

Puiku, kad vaikai domisi savo krašto, savo gimtinės istorija. Jie – Lietuvos ateities kūrėjai.

Atgal