VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 20. Vilnius bendradarbiaus su Jaroslavliu

Milda Jakubauskaitė

Dar vienas Rusijos miestas taps Vilniaus partneriu - antradienį Vilnius ir Jaroslavlio merai Artūras Zuokas ir Jevgenijus Urlašovas pasirašė miestų bendradarbiavimo ketinimų protokolą.
Vilniaus meras A.Zuokas pabrėžė, kad Vilnius ir Jaroslavlis yra labai panašūs miestai, kurie turėtų stiprinti tarpusavio ryšius.
"Džiaugiuosi šiandieniniu istoriniu įvykiu, kai Vilnius ir Jaroslavlis tampa artimesniais miestais. Mūsų miestai panašūs tiek gyventojų skaičiumi, tiek tuo, kad mūsų senamiesčiai įtraukti į UNESCO saugomų objektų sąrašą," - Vilniaus rotušėje kalbėjo meras.
A.Zuokas taip pat pažymėjo, jog stiprinti miestų santykius padės ir gausi bei aktyvi Vilniuje gyvenanti rusų bendruomenė.
"Vilniuje gyvena antra pagal dydį rusų bendruomenė, yra viena aktyviausių įvairių kultūrinių renginių organizatorė, sostinėje kasmet vyksta jau tapę tradiciniais daugybė tarptautinių projektų, tokių kaip festivalis "Pokrovskije kolokola", šiemet jau 11-ą kartą birželio 9-ąją Vilniuje bus minima Rusijos Nepriklausomybės diena, į kurią kasmet susirenka iki 20 tūkst. rusakalbių gyventojų. Miesto taryboje turime labai aktyvią rusų frakciją, kurie taip daug dirba, kad mieste būtų saugomos ir puoselėjamos rusų tautos tradicijos", - sakė sostinės meras.
Jaroslavlio meras J. Urlašovas savo ruožtu atkreipė dėmesį į jį labiausiai sudominusius Vilniaus dalykus, kuriuos jis stengsis įdiegti ir savo mieste: Vilniaus savivaldybės pastato projektas, žaliųjų miesto erdvių puoselėjimas ir plėtra, Vilniaus vandens tiekimo sistema (vandens gavyba, ruošimas ir tiekimas), kuria išgaunamas grynas ir švarus vanduo.
Vis dėlto, anot svečio iš Rusijos, tai nėra vieninteliai aspektai, kurie pritraukė jo dėmesį: "Mane, kaip merą, domina visos svarbiausios sritys, visos aktualijos, kurios miestuose labai panašios."
Bendradarbiavimo protokolo pasirašymo iškilmėse taip pat dalyvavo nepaprastasis ir įgaliotasis Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, kuris savo sveikinimo kalboje pabrėžė, kad Lietuva ir Rusija yra kaimynės ir šis protokolo pasirašymas yra geros kaimynystės ženklas. Pasak ambasadoriaus, Vilnius labai įdomus savo istorija, gyvas ir svetingas miestas, kad su Vilniumi Jaroslavlis nuo šiol turės daug puikių galimybių plėtoti ryšius turizmo, ekonomikos, švietimo bei verslo srityse.
Jaroslavlis yra miestas Vidurio Rusijos dalyje, 282 km nutolęs nuo Maskvos. Mieste yra įrengtas didelis oro uostas ir vienas didžiausių geležinkelių tinklų.

Atgal