VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 04. Pašto ženkluose bus įamžinti K. Donelaitis, Oršos mūšis ir Baltijos kelias

Pašto ženklų leidybos komisija atrinko 17 temų, kuriomis kitąmet bus išleista 19 pašto ženklų, du pašto ženklų blokai ir du ženklintieji atvirukai.

Buvo atrinktos šios temos: "Kristijonui Donelaičiui - 300 metų", "Oršos mūšiui - 500 metų", "Išsaugokime Baltijos jūrą", "Lietuvos tautinės mažumos. Karaimai", "Baltijos keliui - 25 metai", "Lietuvos įstojimo į ES ir NATO - 10 metų", "Paukščiai. Pelėdos", "Pirmajai dainų šventei Lietuvoje - 90 metų" ir "Užgavėnių kaukės".

Daugiau nei pusę komisijos atrinktų temų pasiūlė šalies gyventojai. Lietuvos paštas burtų keliu atrinko 8 gyventojus, kuriems už pasiūlytas temas atiteks firminiai Lietuvos pašto prizai.

Be gyventojų pasiūlytų temų, kitąmet taip pat bus išleisti pašto ženklai iš tęstinių serijų "Europa", "Žiemos olimpinės žaidynės", "Kinų Naujieji metai", "Šv. Kalėdos ir Naujieji metai". 2014 m. apyvartoje pasirodys ir pašto ženklai, skirti pirmajai širdies operacijai Lietuvoje bei Vytauto Didžiojo universiteto atkūrimo 25-mečiui, taip pat - šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams dedikuoti ženklintieji atvirukai.

Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras atskleidė, jog gyventojai buvo itin aktyvūs siūlydami pašto ženklų temas.

"Norėjome, kad į pašto ženklų kūrimo procesą įsitrauktų kuo daugiau gyventojų. Džiugu, kad tas noras išsipildė - gyventojai pasiūlė daugiau nei pusantro tūkstančio pačių įvairiausių temų", - sakė jis.

Artimiausiu metu Lietuvos paštas paskelbs konkursą 2014 m. pašto ženklams kurti.

Atgal