VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 07. Gintaro muziejus švenčia 50-metį

Jonas Ilgūnavičius

Šeštadienį Palangos gintaro muziejus minėjo 50 metų sukaktį. Jubiliejinę sukaktį muziejininkai pažymėjo prie naujojo Gintaro muziejaus įėjimo įžiebdami simbolinį žibintą.
Šeštadienį muziejaus rūmų koplyčioje taip pat atidaryta paroda "Palangos gintaro muziejui - 50", kurioje apibendrinama kryptinga muziejaus penkių dešimtmečių veikla, atskleidžiama unikalaus muziejaus sėkmės istorija.
Atidarymo dieną salone muziejaus kūrėjai ir puoselėtojai, parodos autoriai Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys ir dr. Margarita Matulytė bendravo su lankytojais.
Palangos gintaro muziejus jubiliejinius metus pasitinka atnaujinta gintaro ekspozicija, atkurtais istoriniais rūmų interjerais ir įrengtomis naujojo įėjimo į muziejų erdvėmis.
Muziejus šiuo metu visapusiškai renovuoja istorinį pastatą: įgyvendinamas projektas "Palangos gintaro muziejaus reprezentacinių rūmų restauracija ir pritaikymas šiuolaikiniams kultūrinio turizmo poreikiams". Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės lėšomis ketinama ne tik visiškai atnaujinti pastato infrastruktūrą, bet ir sukurti modernų lankytojų aptarnavimo terminalą ir atidaryti Baltijos jūros šalių kultūrinių susitikimų centrą.
Renovacijos projektą, o tuo pačiu ir jubiliejinius metus, Palangos gintaro muziejus ketina užbaigti 2014 metų pavasarį.
Palangos gintaro muziejaus rinkiniuose yra sukaupta per 30 tūkst. eksponatų, tarp jų - viena didžiausių ir moksliniu požiūriu pasaulyje vertingiausių 15 tūkst. inkliuzų kolekcija.

Atgal