VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 06. Paminės Rusijos ir Gruzijos karo metines

Praėjus penkeriems metams po Rusijos ir Gruzijos karo Pietų Kaukaze Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD)Vilniaus miesto skyrių sueiga ketvirtadienį organizuoja jau tradicija tapusį mitingą-piketą, skirtą Rusijos įsiveržimo į Gruziją metinėms paminėti ir Gruzijos žemių vientisumui paremti.
Pasak renginio organizatorių, paramos Gruzijai mitingai tradiciškai vyksta kasmet nuo tada, kai 2008 metų rugpjūčio pradžioje Rusija užpuolė laisvės keliu pradėjusią eiti Gruzijos valstybę. Šalis tebėra padalinta, dideli jos teritorijos gabalai - atplėšti ir okupuoti, šimtai tūkstančių pabėgėlių vis dar negali grįžti į savo gimtąsias vietas. Tačiau šiais metais, kai Gruzija švęs dešimtąsias Rožių revoliucijos metines, Gruzijai iškilęs ir kitas pavojus - pavojus laisvei ir demokratijai pačioje Gruzijoje, teigia Vilniaus miesto konservatoriai.
Organizatoriai ragina pasisakyti už Gruzijos laisvę ir už laisvę šioje šalyje, "pasakyti "Ne!" tebesitęsiančiai Gruzijos žemių okupacijai ir ištarti tvirtą "Taip!" Rožių revoliucijos idealams - laisvei ir demokratijai Gruzijoje".
Planuojama, kad mitinge prie Rusijos ambasados tradiciškai dalyvaus Gruzijos bendruomenės Lietuvoje atstovai, europarlamentarai, Seimo nariai, TS-LKD Vilniaus sueigos, Lietuvos sąjūdžio atstovai.
Mitinge kviečiami dalyvauti visi Gruzijos situacijai neabejingi ir solidarumą jai norintys parodyti žmonės.
Rusijos ir Gruzijos santykiai pašlijo, kai 2008-ųjų rugpjūčio 8 dieną prasidėjo penkių dienų karas. Karas kilo, kai Gruzijos pajėgos įžengė į atsiskyrusią Pietų Osetijos Respubliką, taip bandydamos ją susigrąžinti.
Po konflikto praėjus dviem savaitėms Rusija pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos, kitos nuo Gruzijos atsiskyrusios respublikos, nepriklausomybę. Gruzija abu regionus laiko savo teritorijos dalimi.

Atgal