VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

10 17. Keleivinis lėktuvas padėjo išgelbėti jachtininką

Bendrovės "Air Canada" keleivinis lėktuvas, kuris skrido į Sidnėjų, padėjo rasti jūroje tarp Australijos ir Naujosios Zelandijos dreifuojančią jachtą, pranešė BBC.

Australijos jūrų saugumo biuras nukreipė lėktuvo skrydį nuo kurso, nes pastebėjo, kad Tasmano jūroje buvo aktyvuotas apie nelaimę pranešti skirtas radijo švyturys. Pilotai nuleido lėktuvą į 1 800 metrų aukštį ir pasinaudoję keleivio turėtais žiūronais rado jachtą. Laivas ir vienintelis juo plaukęs žmogus buvo aptikti už 500 km į rytus nuo Sidnėjaus.

Pranešama, kad jachtininkas iš Sidnėjaus išplaukė prieš dvi savaites ir maždaug savaitę dreifavo, nes neteko stiebo ir baigėsi degalai. Apie nelaimę buvo praneša antradienį 8.15 val. vietos laiku. "Air Canada" lėktuvu iš Vankuverio skrido 270 keleivių ir 18 įgulos narių. Bendrovės "Air Canada" atstovas džiaugėsi, kad jie galėjo padėti.

Australijos jūrų saugumo biuro atstovas paaiškino, kad į keleivinį lėktuvą buvo kreiptasi, nes pagalbos signalas radijo bangomis buvo siunčiamas iš atokios vietovės Tasmano jūroje ir tuo metu lėktuvas buvo arčiausiai nelaimės vietos.

Atgal