VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Mokslas ir IT

09.22. Teisingumo ministras E. Jankevičius – kovodami su naujais pasauliniais iššūkiais, atkreipiame dėmesį į intelektinės nuosavybės klausimus

Vakar Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, kalbėdamas Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) Generalinių asamblėjų sesijoje, akcentavo bendradarbiavimo intelektinės nuosavybės apsaugos srityje svarbą, suteikiantį naujas galimybes technologinei plėtrai ir inovacijoms kovos su krizėmis akivaizdoje.

„Lietuva labai vertina Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos indėlį kuriant visuotinę intelektinės nuosavybės apsaugos sistemą, kuri pasitarnaus visoms šalims narėms. Atsižvelgusi į PINO ekspertų rekomendacijas, subūrusi valdžios institucijų, viešojo ir privataus sektoriaus atstovus, mūsų šalis neseniai sukūrė naują intelektinės nuosavybės klausimų koordinavimo sistemą, skirtą strateginiams intelektinės nuosavybės sprendimams“, – akcentavo E. Jankevičius. – COVID-19 pandemijos sukelti pasauliniai iššūkiai ne tik kelia sunkumų intelektinės nuosavybės apsaugai, bet ir sudaro sąlygas naujoms technologinėms, inovacinėms galimybėms. 

Ministras taip pat pasveikino naujai išrinktą PINO generalinį direktorių Dareną Tangą.

Generalinės asamblėjos – tai aukščiausias PINO valdymo organas. Jų metu sprendžiami svarbiausi šios organizacijos valdymo, teisėkūros, planavimo ir biudžeto klausimai.

61-oji Generalinių asamblėjų sesija šiemet dėl pandemijos organizuojama iš dalies nuotoliniu būdu ir yra sutrumpinta. Jos metu (iki rugsėjo 25 d.) numatoma svarstyti tik neatidėliotinus klausimus.

 

Atgal