VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

12.15. D.Trampas Baltųjų rūmų administracijos vadovu gali paskirti savo žentą

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump), anot žiniasklaidos, naujuoju Baltųjų rūmų administracijos vadovu gali paskirti savo žentą ir patarėją Džaredą Kušnerį (Jared Kushner). D. Trampo dukters Ivankos 37 metų sutuoktinis yra vienas iš realiausių kandidatų pakeisti postą paliekantį Džoną Kelį (John Kelly), rašo Huffington Post“.

Džaredas Kušneris. EPA-Eltos nuotr.

D. Trampas prieš savaitę paskelbė, kad J. Kelly'is metų pabaigoje pasitrauks iš administracijos vadovo pareigų. Nuo tada prezidentas ieško jo įpėdinio, tačiau kol kas - nesėkmingai. Favoritu laikytas Nikas Eirsas (Nick Ayres), kuris yra viceprezidento Maiko Penso (Mike Pence) štabo vadovas, atsisakė pasiūlymo ir paskelbė taip pat paliekantis Baltuosius rūmus. Neigiamą atsakymą davė ir konservatorius kongresmenas Markas Medousas (Mark Meadows).

Ligšioliniams D. Trampo administracijos vadovams nebuvo lengva. Dž. Kelis 2017 metų liepą poste pakeitė nesėkmingai dirbusį Rainsą Pribusą (Reince Priebus), Tačiau santykiai tarp keturių žvaigždučių generolo ir prezidento po to greitai pablogėjo.

D. Trampo žentas Dž. Kušneris jau yra įtakingas prezidento patarėjas. Jis, be kita ko, vaidino svarbų vaidmenį derybose su Kanada ir Meksika dėl laisvosios prekybos sutarties. Be to, jis rengia D. Trampo Artimųjų Rytų taikos planą.

Dž. Kušneris palaiko glaudžius ryšius su Saudo Arabijos kronprincu Mohamedu bin Salmanu, kuris yra kritikuojamas užsienio dėl žurnalisto Džamalo Chašogi (Jamal Khashoggi) nužudymo.

Atgal