VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2023.09.24. Ukrainos premjeras su JAV atstove aptarė Ukrainos atstatymo planus


Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Shmyhalas surengė pirmąjį internetinį pokalbį su JAV specialiąja įgaliotine Ukrainos ekonomikos atkūrimo klausimais Penny Pritzker.
Premjeras pažymėjo, kad Ukraina yra suinteresuota įtraukti JAV verslą į šalies atkūrimą.
D. Shmyhalas taip pat informavo P. Pritzker apie Ukrainos atstatymo viziją ir apibūdino kiekvienos prioritetinės srities poreikius: energetiką, išminavimą, būsto, ypatingos svarbos infrastruktūros ir ekonomikos atkūrimą. „Padėkojau USAID už bendras verslo paramos programas, kurios prisideda prie naujų darbo vietų kūrimo. Bendradarbiaujame su Pasaulio banku, siekdami patenkinti pokario atstatymo poreikius. Pabrėžiau, kad už padarytą žalą turi atlyginti agresorius. Esminis tam reikalingas įrankis yra įšaldyto Rusijos turto konfiskavimas siekiant atkurti Ukrainą“, – „Telegram“ paskelbė vyriausybės vadovas.
Jo teigimu, logistikos plėtra yra vienas iš svarbių ekonomikos augimo elementų. D. Shmyhalas ir P. Pritzker aptarė solidarumo takų išplėtimą ir karo rizikos draudimą.
„Mes darome pažangą vykdydami reformas kelyje į ES ir NATO bei skaitmenizaciją. Taip pat daug dėmesio skyriau veteranų politikai ir kariuomenės integracijai į socialinį ir ekonominį šalies gyvenimą“, – pažymėjo D. Shmyhalas. Premjeras taip pat padėkojo JAV už paramą Ukrainos atkūrimui.

 

Atgal