VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2023.09.30. Kinija apkaltino Jungtines Valstijas esant „melo imperija“

 

Kinija apkaltino Jungtines Valstijas esant „melo imperija“, šitaip atsikirsdama į JAV Valstybės departamento ataskaitą, kurioje teigiama, kad Pekinas išleidžia milijardus dolerių dezinformacijai visame pasaulyje skleisti.

Ataskaitoje Kinija apkaltinta propagandos, dezinformacijos ir cenzūros finansavimu, tuo pačiu skatinant teigiamas žinias apie šalį ir jos komunistinę vadovybę.

Vienas aukščiausių JAV Valstybės departamento pareigūnų įspėjo, kad jei tai nebus kontroliuojama, viskas gali baigtis „lėtu ir nuolatiniu demokratinių vertybių naikinimu“.

Kinija / AP nuotr.

Kinija ir Rusija / AP nuotr.

Pekinas atsakė teigdamas, kad pati ataskaita yra „dezinformacija, nes joje faktai pateikiami klaidingai“.

„Būtent JAV išrado pasaulinės informacinės erdvės ginklavimą“, – sakoma Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovo pranešime, kurį paskelbė oficiali Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“. „Faktai ne kartą įrodė, kad JAV yra „melo imperija“, – priduriama pareiškime.

JAV Valstybės departamento ataskaitoje teigiama, kad Kinija slepia informaciją, kuri prieštarauja jos pozicijai ginčytinais klausimais, tokiais kaip žmogaus teisių padėtis, ypač Sindziange.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas savo ruožtu paminėjo „didžiulį melą, sukurtą siekiant apjuodinti Kinijos politiką Sindziange“.
Pekinas ne kartą atmetė kaltinimus, kad jis kalina daugiau nei milijoną uigūrų ir kitų musulmonų mažumų įkalinimo įstaigų tinkle, veikiančiame šalies šiaurės vakarų regione.

 

 

Atgal