VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2024.01.11. Okupantai rusai sugalvojo dar vieną cinišką ukrainiečių „pasportizacijos“ būdą

Okupantai rusai užgrobtoje Chersono srities teritorijoje sugalvojo dar vieną cinišką priverstinės gyventojų „pasportizacijos“ būdą. Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Nacionalinio pasipriešinimo centru.

Pažymima, kad įsibrovėliai leidžia lengvatinėmis sąlygomis įsigyti anglių, bet tik tiems žmonėms, kurie turi Rusijos pasą.

„Tad ukrainiečiai, kurie neturi Rusijos paso ir negali savarankiškai įsigyti kuro, yra pasmerkti mirti šaltyje“, – rašoma pranešime.

Dabar laikinai okupuotoje teritorijoje laikosi minusinė temperatūra, daug kaimų neturi elektros, nes okupacinė „administracija“ nesugeba užtikrinti regiono gyvybinės veiklos.

„Bet rusai net ir šią padėtį ciniškai išnaudoja, kad realizuotų savo planus pakeisti demografinę situaciją regione“, – pridūrė Nacionalinis pasipriešinimo centras.

Ukrainiečiai atsisako gauti Rusijos pilietybę laikinai okupuotose teritorijose. Nors ir susiduria su dideliais sunkumais, dauguma Ukrainos piliečių ignoruoja įsibrovėlių „pasportizacijos“ iniciatyvas.

Neseniai portalas rašė, kad nuo 2024 metų pradžios rusai neteiks medicininės pagalbos okupuotose teritorijose gyvenantiems ukrainiečiams, neturintiems Rusijos paso.

Atgal