VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

11 24. Rudens spalvų šventė Vilniuje

Birutė Silevičienė

Lapkričio 7-ąją asociacijos „New format“ patalpose Vrublevskio gatvėje rinkosi vilniečiai į rudens muzikinę-poetinę  šventę. Vakaras  buvo poetės Valentinos Jekateriničevos (Lietuvos  kaimo rašytojų sąjungos narės) ir  pedagogės, alpinistės, dainų autorės, poetės ir atlikėjos  Birutės Gaučienės  dovanota rudens šventė vilniečiams.

Renginyje dalyvavo ir poetinę šventę paįvairino  Muzikos akademijos  studentai  Artūr  Esaulenko (fortepijonas) ir Justina  Jacevič (vokalas), taip pat Birutės Gaučienės ir Eglės Lauraitienės  duetas (skambėjo Valentinos  Jekateriničevos, Birutės Gaučienės, Danutės Ruseckoj ir kitų poetų eilių žodžiai virtę dainomis).

Linksmai nusiteikę vakaro dalyviai

O lapkričio 10-ąją į tą pačią salę rinkosi vilniečiai ir svečiai į poetinę-muzikinę šventę „Lapkričio balsu“. Šis vakaras buvo skirtas poetui Anatolij Bodnič, kuris atvyko iš Sankt-Peterburgo su nauju savo kūrybos lobynu, pakeliui vykdamas pas tėvus į Izraelį. Tik niekada nepamirštantis, kad Lietuva -  jo gimtinė. Jis čia mokėsi, turėjo draugų, čia gimė ir poetinis žodis. Anatolijus mėgsta daug keliauti, myli gamtą ir sutiktus žmones. Dažnai ir eilės gimsta kelionėse. O be to, dar ir dar kartą grįžta į tas pačias vietas ir dar suranda kažką naujo savo kūrybos ugnelei, kuri sušildo žmonių širdis.

Vakaronėje poetas A.Bodnič buvo sutiktas plojimais ir gėlėmis.

Renginyje taip pat skambėjo Valentinos Jekateriničevos ir Elenos Šeremet eilėraščiai.

Šių eilučių autorė poeto eilėraštį „Lapkričio balsu“  paskaitė lietuviškai. Autorė yra išvertusi 50 jo eilėraščių. Tai labai nudžiugino poetą, buvo miela sulaukti jo padėkos žodžio, nes jis yra ir Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys. Jo eilėraščiai spausdinti ir laikraščio „Lietuvos aidas“ puslapiuose. Matydama jo džiaugsmą ir, gavusi jo man dovanotą antrąją knygelę, pažadėjau išversti į lietuvių kalbą.

Poetas Anatolij Bodnič

Renginį dainomis ir gitaros skambesiu paįvairino Eduardas Kirjacki, Artūras  Esulenko skambino fortepijonu.

Poetui A.Bodnič žmonės dėkojo už kūrybą, įteikė gėlių ir susitikimą įamžino bendra nuotrauka, ilgais plojimais, palinkėjimais.

Mums brangi ši šventė. Esame dėkingi renginio šeimininkei poniai Ninai Šesternikovai – visuomeninės organizacijos- asociacijos „Nev format“ prezidentei.

Po renginio vyko bendravimas su poetais ir vilniečiais, atėjusiais į renginį.

-Ačiū už puikius vakarus! – dėkojo žmonės poetams ir muzikantams.

-Iki naujų susitikimų!

Atgal