VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

12 08. Poezijos šventė „Nešuosi rudenį“

Ona Striškienė, Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ narė

Panevėžio rajono Liūdynės kultūros centro Velžio padalinio koncertų salėje lapkričio 28 d. vyko dešimta Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos Muzikos ir poezijos šventė „Nešuosi rudenį“. Buvo surengta LKRS narių išleistų knygų paroda.

Panevėžio rajono literatų klubo "Polėkis" nariai šventėje skaito eiles. Reginos Baltrūnienės foto

Šventinę programą pradėjo Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos tarybos narė Virginija Stunžienė. Ji deklamavo ir dainavo LKRS narių eiles. Susirinkusius į šventę pasveikino ir savo eiles skaitė seimo narė, poetė Dalia Teišerskytė. Šventėje kalbėjo Panevėžio rajono vicemeras Antanas Pocius, tarybos narė Violeta Grigienė, Velžio seniūnas Vidmantas Šeškevičius.

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narių išleistos knygos. Onos Striškienės foto

Koncertavo Liūdynės kultūros centro  vokalinis moterų ansamblis „Aušra“.

Savo eiles skaitė LKRS narys, Pasvalio skyriaus pirmininkas Povilas Latvėnas. Pasirodė Pasvalio rajono Žilpamūšio kultūros namų kolektyvas, eiles skaitė Janina Katauskienė. Meninę programėlę parodė Kėdainių literatų klubo „Varsna“ atstovai. Eiles skaitė keturios Kupiškio rajono literatų klubo „Lėvens balsai“ narės ir LKRS nariai  Vilija Mickienė iš Šiaulių ir Vytautas Viskantas iš Vilniaus.

Panevėžio rajono literatų klubui „Polėkis“ šventėje atstovavo ir savo eiles skaitė, šio klubo nariai Valerija Jagėlienė, Emilija Valentinavičienė, Ona Striškienė ir Stasys Grigas.

Šventėje rajonų klubams dovanoti paveikslėliai

Šventinę programą užbaigė  retro grupė „Vėrinys“.

Klubai už dalyvavimą renginyje buvo apdovanoti padėkos raštais ir paveikslėliais.

Atgal