VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Poezija

12 12. Popietė, skirta poetui Pauliui Širviui, Pumpėnuose

Ona Striškienė, Pumpėnai-Paįstrys

Pasvalio rajono Pumpėnų kultūros namuose lapkričio 29 d. vyko literatūrinė popietė skirta poeto Pauliaus Širvio 95-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginį vedė Pumpėnų kultūros namų vadovė Aldona Kurlinskienė ir Pumpėnų kraštiečių klubo „Pumpėniečių viltys“ prezidentas Algimantas Stalilionis. Renginio pradžioje buvo uždegta pirma advento žvakė. Advento vainiką nupynė Pumpėnų bendruomenės pirmininkė Vilma Matuzevičienė.

Pauliaus Širvio dainą dainuoja ansamblio "Pušelė" trio. Algimanto Stalilionio foto

Literatūrinę kompoziciją atliko Panevėžio sveikatingumo centro „Vidmavita“ vokalinis ansamblis „Pušelė“, vadovaujamas kompozitoriaus Žyginto Anilionio. Ištraukas iš poeto dienoraščio skaitė skaitovai Juozas ir Vilius. Popietė dalyviai buvo supažindinti su poeto Pauliaus Širvio sudėtingu ir sunkiu gyvenimu. Iš posmų, dainų, prisiminimų, dienoraščio eilučių parengta programa tęsėsi gana ilgai, tačiau ji buvo prikausčiusi visų žiūrovų dėmesį.  Pora valandų praskriejo kaip keletas minučių.

Po programos apie poetus Paulių Širvį ir Joną Strielkūną trumpai pakalbėjo Panevėžio sveikatingumo centro „Vidmavita“ vadovas ir šio renginio mecenatas Vidmantas Kartanas. Jis perskaitė Jono Strielkūno eilėraštį skirtą Pauliui Širviui, parašytą jo laidotuvių dieną. Savo kūrybos eiles, skirtas poetui P. Širviui, skaitė Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Ona Striškienė iš Paįstrio, Panevėžio rajono. Poeto P. Širvio eiles skaitė poetas Marijonas Raudonis iš Pumpėnų ir kiti popietės dalyviai.

Popietės dalyviai įdėmiai klauso žodžių ir dainų

Po renginio bendrauta prie susineštinių vaišių. Šventės dalyviai esame dėkingi visiems prie popietės surengimo prisidėjusiems asmenims – Panevėžio sveikatingumo centro „Vidmavita“ vadovui Vidmantui Kartanui, Pumpėnų seniūnijos darbuotojams, Pumpėnų bendruomenės pirmininkei Vilmai Matuzevičienei, Pumpėnų kultūros namų vadovei Aldonai Kurlinskienei, Pumpėnų kraštiečių klubo „Pumpėniečių viltys“ prezidentui Algimantui Stalilioniui ir jo pagalbininkams. Jie savo rūpesčiu ir triūsu pirmąjį advento sekmadienį žmonėms dovanojo labai gražią šventę.

Atgal