VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01 13. Jaunuoliai galės greičiau tapti Lietuvos kariuomenės kariais

Nuo šių metų įsigaliojo nauja, paprastesnė ir greitesnė priėmimo į Lietuvos kariuomenės profesinę karo tarnybą tvarka. Kandidatai, net ir neįgiję pradinio karinio parengimo, tačiau atitinkantys kitus reikalavimus (fizinis parengimas, sveikata, moralinės savybės) ir sutikę su jiems siūlomomis pareigomis, nuo šiol į tarnybą Lietuvos kariuomenėje bus priimami iš karto, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).
"Spartiname ir trumpiname priėmimo į profesinę karo tarnybą procedūras, kad galėtume pagerinti karinių vienetų komplektavimą. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet į Lietuvos kariuomenę papildomai priimsime 450 profesionalių karių", - teigia krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Pradėję tarnybą dalinyje kariai, kurie neturi pradinio karinio parengimo, bus iš karto siunčiami į bazinius karinius mokymus. Jų metu jie gaus visą jiems pagal laipsnį priklausantį atlyginimą ir visas profesinės karo tarnybos kariui priklausančias socialines garantijas.
Su tokiais kandidatais pirmoji profesinės karo tarnybos sutartis bus sudaroma dvejiems metams. Kiti, turintys pradinį karinį parengimą ir norintys tapti kariais profesionalais, kaip ir dabar, sutartį galės sudaryti laikotarpiui iki ketverių metų.
Anksčiau į profesinę karo tarnybą norintys stoti asmenys pirmiausia turėdavo baigti bazinius karinius mokymus ir po jų teikti prašymus tarnauti Lietuvos kariuomenėje, iš naujo praeiti medicinos apžiūrą. Mokymų metu dalyviai gaudavo tik nustatytą mokestį buitinėms išlaidoms.
"Lietuvos kariuomenė ir toliau kviečia visus jaunuolius, nepriklausomai nuo to, ar jie sieja savo ateitį su tolesne tarnyba Lietuvos kariuomenėje, ar ne, dalyvauti baziniuose kariniuose mokymuose, kurių priėmimo tvarka nesikeičia. Taip pat jaunuolius kviečiame dalyvauti Jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose, kurie yra skirti aukštųjų mokyklų studentams arba prisijungti prie Krašto apsaugos savanorių pajėgų", - sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis.
Asmenys, norintys stoti į profesinę karo tarnybą, turi kreiptis į artimiausią Krašto apsaugos savanorių pajėgų regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių, kuriame kandidatai bus supažindinti su priėmimo į profesinę karo tarnybą procedūromis ir sąlygomis.

Atgal