VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05 21. Lietuva stiprina bendradarbiavimą su Kinijos Šandongo provincija

Užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas ir Šandongo provincijos vicegubernatorius Sia Gengas (Xia Geng) atidarė verslo forumą, kuriame dalyvavo apie 50 Kinijos ir 70 Lietuvos įmonių atstovų, vyko kontaktiniai verslo susitikimai, pristatyti abiejų šalių interesai.
Forumo metu viešosios įstaigos "Versli Lietuva" bei "Investuok Lietuvoje" su Šandongo provincijos Smulkaus ir vidutinio verslo biuru pasirašė memorandumą dėl smulkaus ir vidutinio verslo bendradarbiavimo skatinimo, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Prieš forumą Lietuvos kultūros viceministras Romas Jarockis ir Šandongo provincijos vicegubernatorius atidarė Šandongo menininkų parodą, kurioje pristatyta fotografijų ekspozicija "Konfucijaus išmintis", tradicinės arbatos gėrimo, kaligrafijos, akmens spaudinių gamybos ceremonijos, skambėjo tradicinio kiniško instrumento guqin muzika.
Provincijos vicegubernatoriaus vadovaujama delegacija vizito metu taip pat susitiko su Lietuvos žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, lankėsi Klaipėdos regione, su kuriuo šią Kinijos provinciją sieja itin glaudūs ryšiai dar nuo 2005 m., kai tarp Klaipėdos ir Čingdao uostamiesčių buvo pasirašytas miestų partnerystės susitarimas. Pajūrio regione šandongiečiai susitiko su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku, Valstybinio jūrų uosto direkcija, laisvosios ekonominės zonos ir joje veikiančių įmonių atstovais. Taip pat buvo aptartos galimybės gilinti bendradarbiavimą verslo, transporto, logistikos, turizmo, kultūros ir sporto srityse.
Gegužės 15-18 dienomis surengtas 80-ies Šandongo provincijos valdžios, verslo ir meno atstovų vizitas yra atsakomasis - 2013 ir 2015 metais Konfucijaus gimtine laikomoje provincijoje organizuotos Lietuvos verslo ir kultūros dienos.
Šandongas - viena turtingiausių ir labiausiai išsivysčiusių, gyventojų skaičiumi didžiausia (daugiau kaip 97 mln.) Kinijos provincija. Pernai Lietuvos ir Šandongo provincijos prekyba išaugo 22 proc., o Lietuvos eksportas į šią provinciją - net 120 proc.

Atgal