VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 18. Lygių galimybių kontrolierė siekia tobulinti tarnybos veiklą semdamasi patirties iš Seimo kontrolierių įstaigos

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė sako sieksianti semtis patirties iš Seimo kontrolierių įstaigos, kurią vadino pavyzdine sprendžiant žmogaus teisių problemas. 2015 m. liepos 15 dieną Seimo kontrolierių įstaigoje susitikusi su Seimo kontrolieriumi, įstaigos vadovu Augustinu Normantu ir Seimo kontrolieriumi Raimondu Šukiu, Lygių galimybių kontrolierė aptarė bendradarbiavimo galimybes tobulinant Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos veiklą.

„Jūsų institucija pavyzdinė, skundai nagrinėjami išsamiai, o pažymose pateikiami išsamūs motyvai ir argumentai. Mums reikia semtis patirties didelį dėmesį skiriant pažymų kokybei bei atliekant rekomendacijų įgyvendinimo stebėseną“, – sakė ji.

Lygių galimybių kontrolierė susitikime išreiškė viltį stiprinti bendradarbiavimą su Seimo kontrolieriais didinant visuomenės žinomumą apie žmogaus teises. 

„Svarbu, kad apie mūsų įstaigų veiklą visuomenė susilototų ne tik iš žiniasklaidos, bet iš mūsų pačių, todėl norime daugiau vizitų organizuoti regionuose kartu su jumis“, – susitikime kalbėjo Lygių galimybių kontrolierė.

Atgal