VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03 04. Dragūnų bataliono šauktiniai kariai rengsis pratyboms Latvijoje ir Estijoje

Nors žiema pajūryje retas svečias ir sniego paklote mažai teko džiaugtis, bet šaltuko, vėjo ir lietaus netrūko.  Tokie orai Dragūnų bataliono kariams ne tik kad nebaisūs, bet ir padeda didinti  ištvermę, komandinį darbą vykdant pavestas  užduotis.  Tokį  išbandymą oru ir ne tik atlaikė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai, kai visą vasario mėnesį  Šilutės rajone ir Brg. gen. Povilo Plechavičiaus Kairių poligone Kalipėdoje dalyvavo  skyrių vertinamosiose lauko taktikos pratybose.

 Pratybų metu buvo tikrinamos ir vertinamos  Dragūnų bataliono motorizuotųjų pėstininkų kuopų pasirengimas vykdyti užduotis skyriaus sudėtyje.  Vėliau  šauktiniai kariai mokysis  vykdyti užduotis būrio ir kuopos lygmenyje.

Skyrių vertinamosios pratybos  buvo kol kas vienos iš ilgiausių ir intensyviausių pratybų, kuriose dalyvavo pirmieji  atnaujintos  nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos  Dragūnų bataliono kariai.  Iki tarnybos  pabaigos gegužę jiems dar teks patirs  nemažai išbandymų, kai turės demonstruos  pasirengimą vykdyti užduotis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje  dalyvaujant bendruose veiksmuose kartu su NATO  sąjungininkais.   

Jau balandį  Dragūnų bataliono Sunkiosios ginkluotės kuopa vykdys pratybas Latvijoje, gegužę  II motorizuotoji pėstininkų kuopa dalyvaus kuopos vertinamosiose pratybose Estijoje, o I motorizuotoji pėstininkų kuopa vykdys bendras pratybas su JAV  sąjungininkais.

Dragūnų bataliono kariai   atnaujintą devynių mėnesių nuolatinę privalomąją  pradinę karo tarnybą  pradėjo 2015 m. rugpjūčio 24 dieną.  Beveik 500 šio bataliono karių  yra ir pirmieji savanoriškai privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti nusprendę  vaikinai ir merginos.

Šiuo metu įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose tarnauja  3 tūkst.  2015 metų šaukimo karių. 

Pirmieji  daugiau nei  500 iš 3 tūkst.  2016 m. šaukimo karių  tarnybą pradės jau balandžio pradžioje Mokomajame pulke Rukloje, o vėliau tarnybą tęs Dragūnų  ir  Gedimino štabo batalionuose.  

Atgal