VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

08 02. Iš dangaus niekas nekrenta

Inga Volskytė

Politikos apžvalgininkė

Aš nesu kaip dauguma. Netarnauju ir netarnausiu lepšiams. Kas tas lepšis? Lietuviai sako, jog taurūs grybai yra baravykas, raudonviršis, paąžuolis, paliepė, rudmėsė. Jų tarpe besipuikuoja ir pažadantis, bet niekada nevykdantis savo pažado giminaitis lepšis. Rinkimų metu mūsų valdžia nešvaria ranka svaidosi pažadais ir visada apgauna tautą. Ji nesivadovauja patarle ,,žodis svarbiau už pinigą“.

Šie pasvarstymai kilo perskaičius Algirdo Pilvelio straipsnį ,,Sąaugos“. Lepšiai valdžioje sudygsta vis ciniškesni. Kuomet grybai ,,pažadukai“ reinkarnuojasi iš ,,stribukų“, kitokio rezultato tikėtis ir negalima. Jie sudygo iš prieškarinių bolševikų, iš jų neapykantos grožiui, gėriui, dvasingumui. Mano nuoširdus patarimas: jei neparduosite savo sąžinės už keliolika litų, ,,lepšių“ vyriausybės baigs savo ,,viešpatavimą“ jau artimiausių rinkimų metu. Tuomet tėvynėn sugrįš ir emigrantai, ir ,,lepšių“ nukankinta tautos dalis.

Žinokite – ir užsieny iš dangaus niekas nekrenta. Ten mūsų tautiečiai dirba pačius juodžiausius darbus. Verčiau būdami sąmoningi kurkime grynesnį gyvenimą ,,po savu medžiu“. Tuomet užklumpančios audros tvirto grybų kelmo taip lengvai neišvers.

Atgal