VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.22. Lietuvoje susitiko trijų Baltijos šalių Specialiųjų operacijų pajėgų vadai

Sausio 21-22 d. Lietuvoje vyksta trijų Baltijos šalių kariuomenių Specialiųjų operacijų pajėgų vadų susitikimas, kurio metu buvo aptariamas trišalis specialiųjų pajėgų bendradarbiavimas, Baltijos šalių Specialiųjų operacijų pajėgų koordinacinio centro veikla, svarstomi regiono gynybos klausimai bei bendras budėjimas NATO greitojo reagavimo pajėgose.

,,Susitikę su Latvijos ir Estijos Specialiųjų operacijų pajėgų vadais aptarėme saugumo situaciją regione ir kitus  trijų Baltijos šalių specialiosioms pajėgoms aktualius klausimus. Šiandien dienai Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių Specialiųjų operacijų pajėgų planų ir veiksmų koordinavimo lygis yra toks, jog bet kurios šalies pajėgų atliktas veiksmas turės daug didesnę įtaką bendram saugumui.” - sakė Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadas pulkininkas Mindaugas Mažonas.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos Specialiųjų operacijų pajėgos dalyvauja ir keičiasi patirtimi bendrose pratybose, kartu yra dalyvavę tarptautinėse operacijose, taip pat 2018 m. buvo įsteigta speciali platforma sklandžiam šių pajėgų bendradarbiavimui užtikrinti - Baltijos šalių Specialiųjų operacijų pajėgų koordinacinis centras.

 

Foto: Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų kariai tarptautinėje operacijoje, aut. vyr. srž. sp. Ieva Budzeikaitė

 

Atgal