VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

12 20. Neproporcingas mero kėdei

Edvinas Damulis

Vienas konservatorius raštu kreipėsi į valstybės laikraščio „Lietuvos Aidas“ redakciją ir paprašė paskelbti jo pareiškimą dėl Lietuvos sostinės vadovo.

Vilnius – senoji Lietuvos sostinė, išauginta Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino, kunigaikščių, didikų, bajorų, mokslo pradų, išmintingų dvasingų inteligentų miestas, ilgaamžis Lietuvos valstybės centras, čia dukart atkurta mūsų valstybė ir jos Nepriklausomybė po ilgų pavergimo metų. Tai ypač dvasingas miestas. Jo valdymas, tvarkymas ir plėtojimas kelia didelius reikalavimus, atsakomybę bei įpareigojimus.

Tai pirmiausia pasakytina apie Vilniaus merą.

Televizijos ekranuose rodoma, kaip šarvuočio vikšrų plienas traiško visai naują lengvąjį automobilį. Gedimino prospekto gyventojai ir praeiviai visa tai matė ir juos sukrėtė tokio žemo šokiruojančio elgesio demonstravimas visai Lietuvai ir net pasauliui. Tai padarė iš tikro menkai išprususio žmogaus ir dar miesto mero įspūdį. Veikiausiai vieno tokio iš visų pasaulio sostinių merų. Ne be reikalo jis buvo įvertintas pajuokos premija, teikiama Harvarde leidžiamo humoro žurnalo „Annals of Improbable Research“, už taip išspręstą automobilių statymo problemą Vilniaus mieste naudojant karinę techniką.

Prieš trejus metus konservatorius Mantas Adomėnas toje pačioje Užupio ir Senamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje antrame ture įveikė A.Zuoką aiškia persvara. Konservatorių deleguotas Raimundas Alekna, eidamas Vilniaus mero pareigas, per trumpą laiką užsirekomendavo teigiamai ir tik dėl partinių „kombinacijų“ neteko tų pareigų vos keliais balsais. 

Net premjeras Andrius Kubilius neseniai aiškiai sureagavo į prastą, grupinių interesų persunktą, miesto gyventojų gerovės gerinimo nepaisančią  A.Zuoko veiklą, neproporcingą tokioms svarbioms einamoms pareigoms. Premjerą tai jaudina. Juolab kad konservatorių-krikščionių sąjungos vykdomasis sekretorius R.Alekna vilniečių širdyse išliko kaip sąžiningas doras žmogus, turintis nemažą partinės veiklos patirtį, o svarbiausia neapkenčiantis korupcijos, be to, suvokiantis sostinės gyventojų  reikalus, visai atitiktų Lietuvos sostinės mero pareigas.

Užs. Nr. LAF -17/2011

Atgal