VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.11.23. Nuteistas V. Gapšys Seimo nario mandato atsisakyti neketina

 

„MG Grupės“ politinės korupcijos byloje nuteistas Darbo partijos frakcijos atstovas Vytautas Gapšys kol kas nesitraukia iš Seimo.

„Kol kas nesitraukiu tikrai iš Seimo, kalbėjom ir su advokatu, šitoj vietoj laukiam kasacinio teismo pirmų sprendimų ir tada situacija, manau, kad bus aiškesnė ir parlamentui, ir man pačiam“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V.Gapšys. 

Jis patvirtino, kad penktadienį ketina įteikti kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui ir prašys stabdyti nuosprendžio vykdymą.

Apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) korupcijos byloje.

V. Gapšiui buvo skirta puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė. Jis, kaip ir Darbo partija, buvo nuteistas dėl kyšio ėmimo iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir prekybos poveikiu.

Kyšiais pripažinta „MG Grupei“ priklausančių televizijų padaryta nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Anot teisėsaugos, už 27,1 tūkst. eurų vertės kyšį V. Gapšys veikė „MG Grupės“ naudai.

Kitiems kaltinamiesiems byloje skirtas laisvės atėmimas, tūkstantinės baudos.

Atgal