VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03 01. LAIŠKAS GERIAUSIAM LIETUVOS MERUI RIČARDUI MALINAUSKUI

Politikos apžvalgininkė Inga Volskytė
Tėvas ir sūnus Malinauskai Druskininkus projektuoja ir valdo neįtikėtinai efektyviai. Nuoširdus darbas pastebimas ne tik Lietuvoje, Europos šalyse, bet ir visame pasaulyje. Pavyzdžiui, Jūs, neseniai viešėdamas Izraelyje, sužinojote, kad  žydai, išeiviai iš Lietuvos, ketina įsikurti ilgam ir tik Druskininkuose. Patikimas aptarnavimas ir gydymas sanatorijose geresnis negu Izraelyje. Be to, šiek tiek pigiau atsiena net ir įskaitant kelionės išlaidas lėktuvu. Druskininkai tampa gražiausiu Lietuvos kurortu – regis, Jums pavyksta konkuruoti su Baltijos pajūrio kurortais - Neringa, Palanga, Šventąja. Druskininkuose įrengtas vandens parkas ir keli SPA centrai.
Kiek žinau, Rusijos ir Baltarusijos piliečiams išskirtinės sąlygos – greit sutvarkomos ir išduodamos vizos. Ateityje planuojate, kad Rytų šalių piliečiai galės atvykti be jokių vizų. Premjero Algirdo Butkevičiaus ir Jūsų pastangos būsiančios įgyvendintos jau nuo 2013 metų vidurio.
„Lietuvos Aido“ skaitytojai 2012 metų pabaigoje Jus išrinko geriausiu šalies meru. Prieš keletą dienų valstybės laikraščio „Lietuvos Aidas“ redakcijoje išgirdau, jog nemaža dalis vilniečių tiesiog primygtinai reikalauja, kad premjeras vietoj Vilniaus mero Artūro Zuoko laikinai paskirtų Jus Vilniaus meru. Jums kiekvieną savaitę tenka atvykti sostinėn į socialdemokratų tarybos posėdžius. Kaip Jums žinoma, Trakų rajono savivaldybės meru prieš mėnesį išrinktas Vytautas Zalieckas. Artūro Zuoko partija prarado gyventojų pasitikėjimą, ir keletą metų vadovavęs Trakų rajono savivaldybei meras Vincas Kapočius ir jo žmona vyriausioji architektė Audronė Kapočienė atleisti. Iki savivaldybių rinkimų turėtumėte apsispręsti, ar kelti kandidatūrą į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą, ar į Druskininkų. Toks pasirinkimas labai svarbus artėjant Lietuvos Prezidento rinkimams, nes Jūs – tinkamiausias dabartinės Prezidentės Dalios Grybauskaitės varžovas; manytina, jokios nepalankios informacijos apie Jus specialiosios tarnybos neturi. Jūsų valdyti ir valdomi Druskininkai skaidrūs. Visko gali būti, kad Ričardas Malinauskas sulauks nemažo palaikymo ir Lietuvos Prezidento rinkimuose. Taigi, kaip sakoma, išmušė valanda pačiu geriausiu žmogaus gyvenimo metu. Jūsų veiklumas, energija patvirtinta. Jūsų žmona Ineta Malinauskienė - gražuolė trisdešimtmetė. Patirtis ir jaunystė. Argi ne to tereikia būsimam Vilniaus merui?
Vilniečiai nori pokyčių. Juk nė karto per dvidešimt trejus Lietuvos laisvės metus Vilniaus meru nėra buvęs socialdemokratų partijos narys. Jūsų apsisprendimas būtų svarbus vilniečiams, kurie jaučiasi maitinami nepagrįstais realybe pažadais. Sereikiškių parkas jau prieš penkerius metus turėjo būti rekonstruotas, tačiau Vilniaus meras vilkino ir vilkina sutvarkymo projektą. Šis parkas - svarbi vilniečių poilsiavietė: sostinės gyventojai su savo atžalomis čia ateina atsikvėpti, pasilsėti, pasigrožėti Vilnelės pakrantėmis, jos srovenimu.
Prisiminkite, Mere, kokius apšepusius Druskininkus perėmėte iš buvusio mero - gatvės buvo apšiurę, blogai apšviestos, todėl nesaugios...
Druskininkų savivaldybės internetiniame portale nemaža projektų: Jūs rengiatės atnaujinti sveikatingumo parką, įrengti keltuvą per Nemuną, kultūros, konferencijų, viešbučio kompleksą T.Kosciuškos gatvėje... Turintis tokią Druskininkų plėtotės viziją, Jūs kviečiamas laikinai vadovauti Lietuvos sostinei Vilniui. Visiems vienodai skambus V.Kudirkos sukurtas Lietuvos himnas...
Galbūt ir Vilnius taptų verslo, sveikatos ir pramogų miestu, panašiu į Jūsų kilstelėtus Druskininkus visose srityse. Jūsų nuoširdumo investicijos dabar, kai Lietuva pirmininkaus Europos Tarybai nuo 2013 m. liepos 1 d. iki gruodžio 31 d., tikrai būtų būtinos, Jūsų  apsisprendimas reikalingas. Juk A.Zuokas pervargo nuo politikavimo, nė vienas jo vadovaujamos partijos narys nepateko į 2012-2016 m. Seimą. Socialdemokratų frakcija gausiausia Seime, ir Vilniaus meras turi būti socialdemokratas, juolab kad R.Malinauskas geriausias Lietuvos meras jau ne vieneri metai.
Jums vadovaujant, Druskininkai – vos ne vienintelis miestas, kuris aktyviai įgyvendina ir kaimo vietovių apšvietimo projektą. Apšvietimas įrengtas atkarpoje - "Kelias Druskininkai - Neravai".
Druskininkai ne tik įrengia apšvietimą kaimuose, bet vykdo ir projektą „Klimato kaitos stabilizavimas - taupi energetika".
Vilniaus miestui labai svarbu aktyvinti įvairias renovacijas – gatvių danga net miesto centre, Senamiestyje beveik neremontuojama... Šakoja visapusiškas apsileidimas. Išmintimi padėkite Lietuvos sostinei. „Lietuvos Aido“ skaitytojai ne kartą pageidavo ir siūlė Ričardą Malinauską skirti Vilniaus meru nors iki 2013 m. pabaigos.
Kaip žinoma, Druskininkuose ketinama steigti Lietuvos sporto universiteto padalinį. Taigi specialistai bus rengiami pačiame mieste – praktiką jie galės atlikti savo būsimose darbo vietose.
Palyginimas: Druskininkuose plėtojama ir transporto sistema: autobusai yra ne tik nauji, bet ir pritaikyti neįgaliesiems. Daug kritikos susilaukė Vilniaus mero Artūro Zuoko vykdoma ir vis stringanti sostinės transporto reforma.
Kiekvienas doras politikas siekia atlikti kuo daugiau gerų darbų savo Tėvynei. Tačiau visada žodį turi tarti žmogus, jaučiantis pareigą būti ten, kur reikalingesnis. Visų mūsų šaknys – Lietuvos žemėje. Jūs esate gimęs Suvalkijoje, turite ir dzūkiško kraujo lašelį – tas nuoširdumas šviečia kiekviename Jūsų žingsnyje. Socialdemokratų šūkis – „Svarbiausia žmogus!“



 

Atgal