VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 06. A. Butkevičius: Lietuva tvirtėja, valstybė girdima ir vertinama

Per šimtmečių negandas mes nepaklydome ir šiandien garbingai tęsiame karaliaus Mindaugo pradėtus valstybės kūrimo ir stiprinimo darbus, Lietuva tvirtėja, valstybė girdima ir vertinama, teigia Ministras Pirmininkas, sveikindamas Lietuvos žmones su Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

"Liepos 6-ąją minime kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę, švenčiame Valstybės dieną. Tai didi ir reikšminga diena mums visiems, nes būtent šis valdovas pirmasis suvokė suvienytos Lietuvos jėgą, suprato krikščioniškųjų vertybių svarbą ir baltų savasties išsaugojimo prasmę", - teigiama Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus sveikinime.

Pasak Premjero, per šimtmečių negandas mūsų šalis nepaklydo ir šiandien garbingai tęsia karaliaus Mindaugo pradėtus valstybės kūrimo ir stiprinimo darbus.

"Tai šventė, kuri mums primena didingą Lietuvos istoriją, ilgaamžes valstybingumo puoselėjimo, jo tvirtinimo tradicijas. Juk Mindaugo karūnavimas anuomet reiškė ir Lietuvos valstybės pripažinimą Europoje. Manau, kad per šimtmečių negandas mes nepaklydome ir šiandien garbingai tęsiame išmintingojo karaliaus pradėtus valstybės tvėrimo ir stiprinimo darbus", - teigia A. Butkevičius, sveikindamas su Valstybės diena.

Mūsų valstybingumo tvirtėjimą rodo ir Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai, pažymi Vyriausybės vadovas

"Lietuva tvirtėja, valstybė girdima ir vertinama. Tai ne proginiai skambūs žodžiai, o realybė. Šiemet pirmą kartą imamės vadovauti Europos Sąjungai. Tai darysime atsakingai ir išmintingai - drauge su kitomis šalimis ieškosime visam kontinentui priimtinų sprendimų, kartu kursime saugią, tvarią ir veržlią Europą, kursime Lietuvos gerovę", - sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

Vyriausybės vadovas kviečia švęsti Valstybės dieną "ir išdidžiai, ir smagiai", linki visiems gražios šventės, didelės sėkmės visuose Lietuvos stiprinimo darbuose.

"Niekada nepamirškime mūsų Justino Marcinkevičiaus žodžių: "...Tėvynę reikia visą laiką lipdyt ir kurti, kurti ir lipdyt..." - ragina Ministras Pirmininkas.

Atgal