VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

04 30. Dvasingas renginys Pasvalyje

Ona Striškienė, Paįstrys-Pasvalys

Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje balandžio mėnesio Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio maldininkų susitikimas vyko 20 dieną. Susitikimas prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos vik. mgr. Miroslav Anuškevič. Prieš Šv. Mišias rožinį vedė Pasvalio dekanato gyvojo rožinio vadovė Vlada Čirvinskienė. Maldos intencija: kad  Gailestingumo Jėzaus žvilgsnis paliestų kiekvieną sielą, ieškančią susitaikymo. Melstasi už mirusius dvasininkus, vienuolius, vienuoles, Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio narius bei  aktyvią maldininkę Danutę iš Saločių parapijos, kuri dar visai nesenai iškeliavo į amžinybę. Buvo susirinkę Gyvojo rožinio maldininkai iš Pasvalio, Daujėnų, Kyburių, Krinčino, Pušaloto, Saločių, Skrebotiškio, Vaškų parapijų.

Gailestingojo Jėzaus paveikslas Pasvalio Šv. Jono krikštytojo bažnyčioje. Vlados Čirvinskienės foto

Klebonijos salytėje žiūrėtas filmas ,,Visi nepastebėti vaikai“. Organizacijos UNICEF inicijuotas kino projektas suvienijo septynis žinomus režisierius, kurie sutiko dirbti be jokio honoraro ir į kūrybinį procesą įtraukė savo vaikus. Jiems buvo pasiūlyta sukurti 16-18 minučių trukmės trumpo metražo filmus apie skirtinguose pasaulio kraštuose gyvenančius vaikus, kurie atsiduria sudėtingų problemų sūkuryje. Pasaulinė emocingojo kūrinio premjera įvyko 2005-ųjų Venecijos ir Toronto tarptautiniuose kino festivaliuose.

Pasibaigus filmo demonstravimui vyko nuoširdi diskusija – filmo aptarimas,  kurią vedė kunigas M. Anuškevič. Matyta filme ir kalbėta apie tai, kad bet kurioje pasaulio šalyje ar bet kuriame mieste yra vaikų, kuriems likimas pagailėjo laimės ir meilės. Dažniausiai jie lieka nematomi, nepastebimi kitiems visuomenės nariams ir ant savo jaunų pečių privalo išlaikyti sudėtingų problemų naštą. Jie išgyvena skurdą, mirtinas ligas, tėvų ar globėjų netektį, vienišumą, pilietinio karo siaubus, artimiausių žmonių abejingumą, totalinę visuomenės diskriminaciją. Tačiau šie vaikai yra drąsūs, žingeidūs ryžtingi ir išradingi, todėl nė sekundei nepasiduoda, ieško meilės ir stengiasi pasirinkti teisingą kelią į šviesesnį rytojų.

Filmo „Visi nepastebėti vaikai“ aptarimas, dešinėje kunigas Miroslav Anuškevič

Artėjant Motinos dienai  kviesta maldoje  prisiminti gyvas ir mirusias motinas. Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas Albertas Kasperavičius kvietė aktyviai dalyvauti Gyvojo rožinio Kongrese kuris vyks š.m. gegužės 6 – 8 d. Vilniuje.

Gyvojo rožinio vadovė Vlada Čirvinskienė supažindino su artimiausia Gyvojo rožinio veikla,  kalbėjo apie  Panevėžio vyskupijos XII Gyvojo rožinio kongresą, kuris  vyks  rugpjūčio 6 d. Salako parapijoje (Zarasų r.). Dvasinis renginys baigėsi  Šv. Bernardo malda bei šiltu susikabinimu už rankų.

 Visiems jau atsisveikinant, visų nuostabai, Vytauto Didžiojo aikštėje, prie bažnyčios, buvo sutiktas į Pasvalį atskubėjęs visų gerbiamas ir laukiamas, buvęs Pasvalio, dabartinis Biržų dekanas kunigas Algis Neverauskas. Visi maloniai pasisveikino, pasidalino džiugiomis naujienomis.

Atgal