VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

VU studentų medalių skambesys Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionate

Živilė Paškevičiūtė

Š. m. spalio mėn. 23 d. gražiame Panevėžio rajono Ramygalos miestelyje, XII-jame Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionate, kuriame dalyvavo per 100 sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių kuriame sėkmingai galynėjosi ir gražus bei gausus VU stipruolių - net 16 šios sporto šakos entuziastų bei puoselėtojų būrys.

Praeitais - 2009 metais - XI svarsčių kilnojimo čempionate, kuris vyko Niūronyse (Anykščių raj.) VU svarstininkai įnirtingoje kovoje, komandinėje įskaitoje nugalėdami visus varžovus, pelnytai iškovojo didžiąją čempionų taurę. Šiais metais situacija kiek pasikeitė. Varžybų šeimininkai, Panevėžio rajono svarsčių kilnojimo sporto aktyvas, įtakojant Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos prezidentui G.Vilniškiui, kuris yra ir pagrindinis Panevėžio rinktinės svarsčių kilnojimo narys, norėdami, kad šiais metais jų komanda taptų čempionais, pakeitė varžybų nuostatus ir patvirtino, kad kiekvienos delegacijos komandos sudėtyje (ne taip, kaip anksčiau) turi būtinai dalyvauti ne du senjorai (veteranai), kaip kad reikalauja tarptautinių varžybų taisyklės, bet dvi merginos. Ši netikėta korekciją trumpam sutrikdė mūsų stipruolių pasirengimo eigą. Reikėjo greitai persiorientuoti ir ieškoti merginų, kurios įsilietų į komandos sudėtį. Ne taip lengva surasti švelniosios lyties atstovę, kad galėtų iškelti bent keletą kartų vieno pūdo svarstį. Kaip liaudies išmintis byloja - „Nėra to blogio, kuris neišeitų į gerą”. Energingojo, ilgamečio VU dėstytojo, lektoriaus, sporto meistro Rimanto Cijūnėlio dėka, vis dėlto pavyko surasti dvi šaunias, tvirtas liepaites ir per trumpą laiką parengti jas atsakingam startui. Patyrusio trenerio, kaip sakoma, „seno vilko” nuojauta nenuvylė - buvo pasirinktas geriausias variantas. Abi merginos kovojo nuostabiai. Pirmą kartą dalyvaudamos tokio aukšto lygio varžybose, nesutriko, 1 pūdo svarstį kilnodamos kaip plunksnelę savo svorio kategorijose pelnė ne tik bronzinės prabos medalius, bet ir į bendrą VU laimėjimų aruodą įnešė labai brangius įskaitinius taškus. Džiugu, kad pirmas blynas neprisvilo.

Nors šiais metais dėl minėtų trikdžių bei kitų problemų bendroje komandinėje įskaitoje mums nepavyko pasiekti pernykščio laimėjimo, o taip pat ir ne visiems komandos nariams pavyko iškovoti aukštas vietas bei pelnyti medalius , bet visi stipruoliai, palaikomi savo „žygio draugų“, kolegų, visi jie kaip vienas kovojo su ugnele, o kai kurie atskirais veiksmais gerino net savo asmeninius pasiekimus.

Asmeninėje įskaitoje VU studentai 2010 metų svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo 6 įvairios prabos medalius: 1 aukso, du sidabro ir tris bronzos medalius

Asmeninėje įskaitoje VU studentai 2010 metų svarsčių kilnojimo čempionate iškovojo 6 įvairios prabos medalius: 1 aukso, du sidabro ir tris bronzos medalius.

Čempionu tapo ir aukso medalį iškovojo sunkaus svorio atletas, įvairių turnyrų nugalėtojas MIF, 3 k. studentas Mindaugas Jaras, 2-as vietas savo svorio kategorijose laimėjo ir sidabro medaliais pasidabino: talentingasis CHF, 2 kurso magistrantas Marius Morkūnas ir MIF, 4 kurso studentas Marius Kazlauskas.

Bronzos medalius iškovojo mūsų šauniosios merginos: įvairių sporto šakų propaguotoja, galiūnų sporto entuziastė Viktorija Ivaščenkova (MF, 1 k.) ir buvusi perspektyvi šokėja Eglė Pranaitytė (MIF, 1 k.) bei GMF doktorantas R. Guzulaitis.

Komandinėje įskaitoje VU studentai tapo trečios vietos laimėtojais ir buvo apdovanoti ištaikinga mažąja taure.

Šiame svarsčių kilnojimo čempionate taip pat aktyviai reiškėsi ir senjorų amžiaus grupės atstovai – svarstininkai. Mūsų universitetą atstovavę SSC pedagogai docentas Remigijus Naužemys ir lektorius-treneris bei komandos vadovas Rimantas Cijūnėlis, varžydamiesi su savo amžiaus stipruoliais ir net gerą dešimtmetį jaunesniais atletais, taip pat, kaip kad ir jaunystėje, galynėjosi garbingai bei sėkmingai. R. Naužemys, savo svorio kategorijoje įveikęs 3 varžovus, tapo nugalėtoju. Rimantas Cijūnėlis pasirodė kiek kukliau. Nors jis pasiekė ganėtinai gerą rezultatą, bet, nežymiai nusileidęs savo varžovams, tapo trečios vietos laimėtoju.

Komandų estafetėje, kurios sudėtį sudarė 5 atletai: Mindaugas Jaras, Marius Morkūnas, Justas Vėžys, Ovidijus Tarutis ir Marius Klimavičius - VU stipruoliai - iškovojo aukštą trečią vietą ir pasipuošė bronzos medaliais.

Į š.m. lapkričio 10-13 dienomis Suomijoje vykstantį Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionatą Lietuvos komandos sudėtyje pirmaisiais numeriais yra įtraukti ir geriausi trenerio-lektoriaus Rimanto Cijūnėlio auklėtiniai: Mindaugas Jaras, Marius Morkūnas ir Ovidijus Tarutis (TF, 1 k.). Tikėkimės, kad šiems talentingiems stipruoliams bus sudarytos sąlygos, kad jie galėtų tinkamai dalyvauti tokio aukšto rango varžybose ir garsinti ne tik universiteto bet ir Lietuvos vardą toli už jų ribų.

Tad palinkėsime jiems sėkmės.

Atgal