VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06.10. R.Nadalis 12-ą kartą tapo „French Open“ čempionu

33-ejų metų Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis tęsia įspūdingą dominavimą atvirajame Prancūzijos čempionate („French Open“). Sekmadienį vykusiame vyrų vienetų varžybų finale ispanas 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 nugalėjo 25-erių metų austrą Dominicą Thiemą (4-oji pasaulio raketė) ir net 12-ą kartą kėlė į viršų šio turnyro trofėjų.

Finalinis susitikimas truko 3 val. 1 min.

R.Nadalis 12-ą kartą tapo „French Open“ čempionu. EPA-Eltos nuotr.

Antrąją vietą pasaulio reitinge užimantis R. Nadalis nelengvai laimėjo pirmą setą, o antrajame kovingumą parodęs D. Thiemas sugebėjo išlyginti rezultatą. Visgi trečiajame ir ketvirtajame setuose ispano pranašumas nekėlė abejonių ir jis eilinį kartą triumfavo šiame prestižiniame turnyre.

Tai buvo jau 18-asis R. Nadalio laimėtas „Grand Slam“ serijos turnyras.Ispanas taip pat tapo pirmuoju tenisininku, kuris vieną „Grand Slam“ serijos vienetų turnyrą laimėjo 12 kartų. 11 sykių „Australian Open“ pirmenybėse yra triumfavusi australė Margaret Court.

D. Thiemas „French Open“ finale žaidė antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais jis finale 4:6, 3:6, 2:6 pralaimėjo tam pačiam R. Nadaliui.

Už pergalę Paryžiuje R. Nadaliui atiteko 2000 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 2,3 mln. eurų. D. Thiemas turėjo tenkintis 1200 ATP taškų ir 1,18 mln. eurų.

Bendrą „French Open“ turnyro prizų fondą sudarė 42,66 mln. eurų.

Atgal