VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06 18. Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse dalyvaus 21-os šalies sportininkai

Jonas Paškauskas

Dalyvauti IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse užsiregistravo 2538 sportininkai iš 21-os šalies. Dar apie 1000 dalyvių sudaro treneriai, teisėjai, delegacijų vadovai, savanoriai, teigiama pranešime spaudai.
Penktadienį Vilniuje surengtas paskutinysis PLSŽ organizavimo darbo grupės posėdis, kuriame buvo aptarti klausimai, susiję su žaidynių organizavimu bei pasirengimu, patikslintas dalyvių skaičius, žaidinių biudžetas bei kalendorius.
Kaip ir kitose Pasaulio lietuvių žaidynėse daugumą sudaro sportininkai iš Lietuvos - jų bus apie 1800. Iš užsienio atvyksiančių lietuvių sportininkų skaičius sieks beveik 700.
Žaidynėse, kurias globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sportininkai varžysis 25 sporto šakose, iš jų keturiose vyks ir neįgaliųjų rungtynės. Daugiausiai užsienio lietuvių dalyvaus krepšinio, futbolo bei lengvosios atletikos varžybose. Tuo tarpu didžiausio susidomėjimo tarp Lietuvos sportininkų sulauks orientavimosi sportas, plaukimas bei šaškės.
Žaidynių organizavimo biudžetas siekia 1,2 mln. litų. Iš valstybės biudžeto skirta kiek daugiau nei 1 mln. litų. Klaipėdos miesto savivaldybė prisidėjo 200 tūkst. litų. Dar 1 mln. litų iš valstybės biudžeto skirta sporto infrastruktūros Klaipėdoje atnaujinimui.
Žaidynės vyks birželio 27-30 d. Klaipėdoje. Pirmieji savo jėgas išbandys futbolo, krepšinio, biliardo bei teniso sportininkai. Žaidynių atidarymas numatytas birželio 28 d. 20 val. Klaipėdos "Švyturio" arenoje.
Paskutinę žaidynių dieną numatyta surengti Sporto forumą, kuriame bus aptartos įvairių lietuvių bendruomenių įžvalgos, žaidynių rezultatai, taip pat parengta forumo rezoliucija dėl žaidynių tęstinumo. Forumo dalyviai turės nuspręsti, kur vyks kitos žaidynės - 2017 metais. Paraišką kol kas yra pateikęs tik Kauno miestas.

Atgal