VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

12 01. Žmonės, vilkintys baltais chalatais…

Birutė Silevičienė

Šiandieną nerasime žmogaus, kuriam neprireikė medikų pagalbos susirgus sunkia liga ar chirurgo konsultacijos, operacijos.

 Artėjant šv.Kalėdoms ir Naujiesiems  metams, mintyse dėkojame medikams už nepailstamą darbą poliklinikose, ligoninėse, kai jie skiria savo žinias ir jėgas žmonių sveikatos labui. Dažnai patiems nebelieka savo privataus gyvenimo, jį skiria pacientams. Ir tik jų priežiūra, švelnus ir geras žodis žmogų nuramina, suteikia jėgų gyventi ir padeda greičiau nugalėti negalią.  Medikai, kaip ir ligoniai, tiki žodžio galia. Jų  žodis padeda grįžti į gyvenimo pilnatvę, permąstyti savo gyvenimą, jų žodis gydo geriau už vaistus, o teisingas medikų komandinis darbas duoda gerus rezultatus. Tarsi burtininko lazdele mostelėjus, nušvinta medikų veidai, kai gaunami geri tyrimų laboratoriniai rezultatai. Džiugesys veiduose: ir mediko, ir ligonio, tuomet jau skiriami tinkami vaistai.

Medikai – tarsi angelai baltais chalatais, kupini išminties, noro padėti žmonėms.

Gyvenime neteko sutikti nenuoširdaus mediko. Tik reikia laiku į juos kreiptis, ir liga atsitrauks.

Norėčiau padėkoti Antakalnio poliklinikos medikams, kurie reikiamu metu konsultavo, gydė ir gydo mane, vyrą ir kitus šeimos narius.

Švelni, nuoširdi, miela mūsų šeimos gydytoja Renata Samuilienė. Atidi ligonių nusiskundimams, visada tinkamai reaguoja į tyrimų rezultatus, paskiria reikiamus vaistus. Ir kaip nušvinta gydytojos veidas, kai žmogus taisosi, sveiksta. Žodžiais neapsakysi – reikia pamatyti ir pajausti!

Šalia Renatos ranka rankon dirba mūsų seselė Dalytė Bartašienė. Puiki medikė, nuoširdi, atvira, pareiginga.

Procedūrinio kabineto seselė Stasė Matašvilienė turi auksines rankas, nuoširdi, miela.

Gydytoja Vida Masalskienė puikiai pažįsta pacientus, visuomet randa bendrą kalbą.

Kardiologė Irena Puipienė tiksliai  diagnozuoja širdies ir kraujagyslių ligas, padeda savo pacientams suprasti ligą, ją gydyti ir išgydyti.

Gydytojas angiochirurgas Tomas Janušauskas: nors veide švyti jaunystė, bet  savo profesijos žinių bagažas – didžiulis. Išskirtinis nuoširdus dėmesys kiekvienam žmogui – nesvarbu kokio amžiaus – geranoriškas  ir atviras. Kartu su pacientu sprendžia jo problemas, ieško būdų, kad ligonis greičiau pasijustų sveikas ir laimingas.

Negaliu nepaminėti ir elektrokardiogramų (EKG) kabineto  darbuotojos Aušros Rainienės. Ji pirmoji pamato elektrokardiogramos įrašą, kurį išspausdina aparatūra.  Ypač paslaugi vyresnio amžiaus pacientams: padeda patogiai atsigulti, atsikelti po kardiogramos atlikimo. Nuo jos prasideda pirmoji  paciento sveikatos informacija medikams, kardiologams.

Tikiu, kad Antakalnio poliklinikos vidaus ligų ir II šeimos skyriaus vedėjai gydytojai Renatai Misevičienei, gyvenime siūlančiai vadovautis posakiu, kad išmintingas žmogus turėtų vengti ligų, o ne gydytis jas, gera dirbti su tokia puikia komanda.

Nuoširdus Ačiū visiems Antakalnio poliklinikos gydytojams, sesutėms, laboratorijų darbuotojams   už mūsų sveikatos saugojimą!

Šių metų spalio 28-ąją Santariškių  akių ligų klinikoje mano vyrui buvo atlikta kataraktos operacija.

 Koks džiaugsmas vėl ryškiai matyti supantį pasaulį, grįžti į pilnavertį gyvenimą! Tai didelis mokslo pasiekimas! O kiek žmonių praradę regėjimą kadaise turėjo gyventi tamsybės pasaulyje...

Nuoširdų ačiū norime tarti oftalmologei, Nacionalinės premijos laureatei  gydytojai dr.Rasai Sirtautienei, atlikusiai vyrui operaciją. Stebėjausi jos nuoširdumu, kai po operacijos užbėgusi į palatą, pradengusi tvarstį, paklausė: „Ar mane matote?“ Ir, vyrui nusišypsojus ir tarus „Matau!“, pasakė: „Matysite, skaitysite!“

Gydytoja Eglė Juzėnaitė – nuoširdi, miela, gerai įsimenanti pacientų pavardes, suteikia tolimesnio akių gydymo ir priežiūros  namuose informaciją.

Lietuvos akių gydytojų draugijos narė,  Lietuvos gydytojų sąjungos narė, Vilniaus krašto akių ligų gydytojų asociacijos narė gydytoja Stanislava Pakarklienė stebi ligonių priešoperacinę būklę, skiria laiką operacijai.

O kaip be seselės Editos Talijūnienės?  Ji – tarsi vaistas prie žaizdos, nuramina pacientus švelnumu, nuoširdumu, palydi į operaciją ir sutinka po jos su viltimi, kad vėl šviesa spindės jų akyse ir džiugins širdį, suteiks viltį, kad rega pasitaisys, o lūpos tada taria ačiū medikams už sugrąžintą sveikatą!

Būkite laimingi, mielieji!

Būkite sveiki!

http://regoscentras.lt/ Akiu klinika

Atgal