VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

12.13.Naudinga skrandžiui ir visam organizmui

Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes, kurios stimuliuoja skrandžio sekreciją, suaktyvina viso virškinamojo trakto veiklą ir duoda organizmui daug energijos. 

Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes

Daug maistinių skaidulų turi kviečiai

Kruopos gaminamos iš grūdų, kurių svarbiausios maistinės medžiagos yra susikaupusios apvalkalėliuose ir gemaluose. Naudingiausiomis yra laikomos avižų, grikių, kviečių ir nešlifuotų ryžių kruopos. O daugiausiai maistinių skaidulų turi kviečiai ir grikiai. Rytais geriausia valgyti grikių, perlinių, avižų arba ryžių kruopų (galima jas virti iš įvairių kruopų mišinio). Norint iš košių gauti kuo daugiau naudos, reikia jas derinti su kitais produktais, pavyzdžiui, sėlenomis, daigais, sėklomis, alaus mielėmis, vaisiais ir daržovėmis (pvz., slyvomis, moliūgais) ir t.t. Tai ypač naudinga žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ima stigti vitaminų.

Parengė Birutė Silevičienė

 

 

n/kose - Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes

n/kose1 –  Daug maistinių skaidulų turi kviečiai

 

<pav> Naudinga skrandžiui ir visam organizmui

<text>Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes, kurios stimuliuoja skrandžio sekreciją, suaktyvina viso virškinamojo trakto veiklą ir duoda organizmui daug energijos. Kruopos gaminamos iš grūdų, kurių svarbiausios maistinės medžiagos yra susikaupusios apvalkalėliuose ir gemaluose. Naudingiausiomis yra laikomos avižų, grikių, kviečių ir nešlifuotų ryžių kruopos. O daugiausiai maistinių skaidulų turi kviečiai ir grikiai. Rytais geriausia valgyti grikių, perlinių, avižų arba ryžių kruopų (galima jas virti iš įvairių kruopų mišinio). Norint iš košių gauti kuo daugiau naudos, reikia jas derinti su kitais produktais, pavyzdžiui, sėlenomis, daigais, sėklomis, alaus mielėmis, vaisiais ir daržovėmis (pvz., slyvomis, moliūgais) ir t.t. Tai ypač naudinga žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ima stigti vitaminų.

 

 

n/kose - Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes

n/kose1 –  Daug maistinių skaidulų turi kviečiai

 

<pav> Naudinga skrandžiui ir visam organizmui

<text>Rytais geriausia valgyti rupių kruopų košes, kurios stimuliuoja skrandžio sekreciją, suaktyvina viso virškinamojo trakto veiklą ir duoda organizmui daug energijos. Kruopos gaminamos iš grūdų, kurių svarbiausios maistinės medžiagos yra susikaupusios apvalkalėliuose ir gemaluose. Naudingiausiomis yra laikomos avižų, grikių, kviečių ir nešlifuotų ryžių kruopos. O daugiausiai maistinių skaidulų turi kviečiai ir grikiai. Rytais geriausia valgyti grikių, perlinių, avižų arba ryžių kruopų (galima jas virti iš įvairių kruopų mišinio). Norint iš košių gauti kuo daugiau naudos, reikia jas derinti su kitais produktais, pavyzdžiui, sėlenomis, daigais, sėklomis, alaus mielėmis, vaisiais ir daržovėmis (pvz., slyvomis, moliūgais) ir t.t. Tai ypač naudinga žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ima stigti vitaminų.

 

 

Atgal