VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

12.17. Japonija vakcinas papildo įspėjimu apie miokardito riziką ir reikalauja sutikti tik susipažinus su poveikiu

Japonija skelbia, kad viešasis ir privatus sektorius negali diskriminuoti tų, kurie atsisako eksperimentinės mRNR genų terapijos injekcijų. Japonija dabar ženklina Covid vakcinas, kad įspėtų apie pavojingus ir potencialiai mirtinus šalutinius poveikius, tokius kaip miokarditas. Be to, šalis dar kartą patvirtina savo įsipareigojimą laikytis pranešimų apie nepageidaujamus reiškinius reikalavimo, siekdama užtikrinti, kad visi galimi šalutiniai poveikiai būtų dokumentuojami.

Šios Japonijos sveikatos priežiūros institucijos pastangos visiškai priešingos apgaulingoms priemonėms, kurių imasi kitos šalys, siekdamos priversti piliečius gauti injekciją, sumenkinti šalutinius poveikius ir atgrasyti nuo pranešimų apie nepageidaujamus reiškinius.

Be to, Japonija pabrėžia informuotą sutikimo ir kūno autonomijos svarbą. Iki koronaviruso pandemijos „informuoto sutikimo“ sąvoka sveikatos priežiūros specialistams Vakaruose buvo laikoma šventa.

Japonijoje ypač keliamas susirūpinimas dėl miokardito rizikos jauniems vyrams, kuriems buvo suleistas Pfizer arba Moderna genų terapijos priemonės. Šalyje vykdomas griežtas teisinis reikalavimas pranešti apie šalutinį poveikį, kuris turi pasireikšti per 28 dienas po injekcijos.

Nauji priedai: kas aiškėja iš aprašymų

Šiuo metu Japonijoje siūlomi trys Covid-19 genų terapijos gydymo būdai. Tai apima Pfizer / BioNTech (Comirnaty) ir Takeda Moderna formulę . Produkto aprašymuose (ČIA ir ČIA) rašoma, kad „šiame gaminyje yra priedo, kuris vakcinose dar niekada nebuvo naudojamas“.

Be to, farmacijos įmonės ragina pasitarti su gydytoju dėl šio priedo, jei planuojate jį suleisti. Be Pfizer ir Moderna genų terapijos priemonių, Vaxzevria (anksčiau AstraZeneca) Japonijoje taip pat skiriama. Tačiau Japonija ją rekomenduoja tik 40 metų ir vyresniems žmonėms. Taip pat nurodomi naujo tipo priedai Vaxzevria injekcijose.

Jokios priverstinės vakcinacijos ar diskriminacijos

Japonijos sveikatos apsaugos ministerijos svetainė skatina piliečius gauti vakciną; tačiau jie pabrėžia, kad tai nėra privaloma.

Nors raginame visus piliečius pasiskiepyti nuo COVID-19, tai nėra privaloma ar būtina. Skiepijama tik gavus asmens sutikimą būti paskiepytam po pateiktos informacijos.

Be to, vyriausybė rekomenduoja tiems, kurie svarsto galimybę gauti injekciją, atidžiai apsvarstyti ir jos veiksmingumą, ir šalutinį poveikį.

Prašome skiepytis savo nuožiūra, suprantnt tiek infekcinių ligų prevencijos veiksmingumą, tiek šalutinio poveikio riziką. Jokia vakcinacija nebus atliekama be sutikimo.

Be to, jie pabrėžia, kad įmonės neverčia darbuotojų gauti eksperimentinės genų terapijos. Taip pat darbuotojai neturėtų diskriminuoti tų, kurie atsisako injekcijų.

Neverskite nei savo darbovietėje, nei aplinkinių skiepytis, nediskriminuokite neskiepytųjų.

Vyriausybė netgi pateikia nuorodas į „Patarimus dėl žmogaus teisių“, įskaitant instrukcijas, kaip nagrinėti bet kokius skundus, jei asmenys susiduria su vakcinų diskriminacija darbe.

Japonija neprisideda prie kitų šalių skiepijimo politikos

Gydytojai visame pasaulyje pakartojo Japonijos sveikatos priežiūros institucijos įspėjimus dėl genų terapijos šalutinio poveikio. Tačiau toks tinkamai informuotas sutikimas daugeliui Vakarų šalių gydytojų kainavo licencijas verstis medicinos praktika. Vyriausybė apkaltino šiuos gydytojus skleidžiant „dvejones dėl vakcinos“.

Be to, nors Japonija leidžia savo piliečiams pasirinkti, ar jiems bus švirkščiama eksperimentinė genų terapija, kitos šalys verčia piliečius gauti tokią injekciją. Pavyzdžiui, 2022 m. vasario mėn. Austrijoje šios injekcijos taps privalomos. Piliečiams, kurie jų atsisako, grės didelės baudos ir iki vienerių metų kalėjimo.

Šaltinis: rairfoundation-com

Tiesos.lt

Atgal