VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

06 02. Pažymėjimai jauniesiems žurnalistams

Jaunųjų žurnalistų būrelio vadovas Alfonsas Kairys

Baigėsi mokslo metai, baigėsi ir Trakų rajono Lentvario pradinės mokyklos Jaunųjų žurnalistų būrelio užsiėmimai. Visus metus mokytasi bendravimo, iškalbos meno, tobulinti protavimo įgūdžiai, teorija, prieinama pradinukams, sieta su praktika. Nuo žodžio „žurnalistas“ eita iki laikraščio maketavimo, jo išleidimo darbų.

Nepakartojamos paskutinio skambučio akimirkos Lentvario pradinėje. Iš autoriaus archyvo

Pačių leistas laikraštis „SMALSUTIS“ jau susilaukė 18-ojo numerio, kurio turinį, kaip ir ankstesnių, puošia rubrikos: „Pažink savo gimtinę, savo Tėvynę“, „Gerbi savo kalbą - gerbi save“, „Tavo vardas visada su tavimi“, „Kuriu aš - mokau kurti kitus“, „Svečiuose - kitų respublikos mokyklų mokiniai kūrėjai“, „Vasarai artėjant - saugok save ir draugus“, „Auksinės mintys apie draugystę“, „Juokiuos aš, juokis tu, juokimės visi kartu“, puslapis, skirtas mažiesiems „Nuspalvink“ ir kt.

Šiame numeryje pirmą kartą spausdinamos kelios nuotraukos iš kelionių į spaustuvę (apie spaustuves daug kalbėta per užsiėmimus), „Kelių muziejų“...

Tokie išskirtiniai pažymėjimai įteikti Trakų rajono Lentvario pradinės mokyklos jauniesiems žurnalistams

Kitame numeryje puikuosis mūsų būrelio draugų Šalčininkų rajono Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos laikraštis „ Sūkuriukas“, Vilniaus „Šviesos“  pradinės mokyklos, Punsko vaikų kūryba.

Na o šįmet... Šįmet iškilmingoje mokslo metų baigimo ceremonijoje jauniesiems žurnalistams mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė įteikė pažymėjimus, kuriuose įrašyta: „... kl. mokinys (-ė)... sėkmingai baigė Jaunųjų žurnalistų būrelio užsiėmimus ir jam (jai) suteikiamas Jaunojo (-osios) žurnalisto (-ės) vardas.“

Nepakartojamos paskutinio skambučio akimirkos Lentvario pradinėje. Iš autoriaus archyvo

Įteiktos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (almanachas „Žurnalistika“, V. Žeimanto kn. „Ignalinos legenda“), Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros centro (grožinės literatūros knygos), kultūros ministerijos (muzikos įrašai kompaktinėse plokštelėse) dovanos, už kurias dėkojame. Vadinasi, ir čia turime draugų, kurie padės dar labiau mums tobulėti.

Nepakartojamos paskutinio skambučio akimirkos Lentvario pradinėje. Iš autoriaus archyvo

Atgal