VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

08 20. Išeivijos ir lietuvių kilmės vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai gali gauti paramą studijoms

Austėja Klimavičienė

Valstybinis studijų fondas nuo rugpjūčio 26 dienos skelbia konkursą, kuriame gali dalyvauti ir gauti valstybės paramą studijoms mūsų šalies aukštosiose mokyklose išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai.

Jie gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą: stipendiją ir socialinę išmoką. Parama skiriama du kartus per metus pavasario ir rudens semestre. Parama neskiriama studentams, studijuojantiems tų šalių, iš kurių jie yra atvykę, kalbas.

Studentai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą: stipendiją ir vienkartinę socialinę išmoką.

Stipendijos dydis - 3 BSI (šiuo metu 390 Lt per mėnesį). Ji skiriama vienam semestrui konkursinės eilės tvarka ir išmokama kas mėnesį. Socialinė išmoka (nuo 700 Lt iki 1100 Lt) yra skiriama įvertinus pretenduojančio gauti paramą asmens socialinę padėtį.

Išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai, studijuojantys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir norintys gauti valstybės paramą šiam rudens semestrui, iki rugsėjo 30 dienos turi užsiregistruoti Valstybinio studijų fondo interneto tinklalapyje, užpildyti ten esančią paraišką ir ją pateikti elektroniniu būdu.

Tie, kurie paramos kreipiasi pirmą kartą, iki paraiškų teikimo termino pabaigos privalo pateikti užsienio lietuvio ar išeivio statusą patvirtinančius dokumentus arba jų patvirtintas kopijas.

Apie priimtą sprendimą, ar parama skiriama, Valstybinis studijų fondas aukštąsias mokyklas informuos per 5 darbo dienas nuo sprendimo priėmimo dienos.

Parama teikiama vadovaujantis Valstybės paramos išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikų, vaikaičių, provaikaičių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose skyrimo tvarkos aprašu, patvirtintu švietimo ir mokslo ministro 2012 m. ir Valstybinio studijų fondo direktoriaus įsakymu.

Atgal