VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

09 06. Įsimintina pirmoji diena mokykloje

Sofija Stanevičiūtė

Sostinės Simono Stanevičiaus vidurinė mokykla jau skaičiuoja 25-uosius metus. Pirmąją naujųjų mokslo metų dieną mokyklos direktorius Romualdas Petravičius, sveikindamas su Rugsėjo pirmąja moksleivius, jų tėvelius bei pedagogų kolektyvą, pasidžiaugė, kad pirmokų susirinko trys klasės. Tiek pat pavasarį mokyklą paliks abiturientų.

Mokyklos bendruomenei buvo perduota Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimas ir padėka.

Direktoriaus pavaduotoja Dalia Grigienė, prisimindama mokyklos nueitą kelią, kalbėjo: „Buvusi Vilniaus miesto 61-oji mokykla, prieš 21-us metus buvo pavadinta šviesaus lietuvių tautos poeto, tautosakininko, atgimimo šauklio Simono Stanevičiaus vardu. O mes stengiamės pateisinti šį garbingą vardą“.

Tėvus ir mažylius nudžiugino kartu su moksleivių pasais įteiktos popierinės bitutės – bitė darbštumo simbolis. Jas vaikai turėjo nuspalvinti ir grąžinti į stilizuotą avilį. Avilyje laukė medaus statinė. Gavę po medinį šaukštelį, pirmokėliai ragavo šviežio medaus ir juo vaišino tėvelius. Padovanoti šaukšteliai vaikams primins pirmąją mokslo metų dieną.

Vilniaus S.Stanevičiaus vid. mokykla. Rugsėjo 1-oji

I-osios a klasių mokytoja Rita Račiūnienė mažyliams paaiškino, kiek daug triūsia bitės, kol suneša medų ir palinkėjo vaikams būti tokiems pat darbštiems: „nes tik darbštus žmogus pasiekia tikslą“.

Šioje mokykloje moksleiviai įtraukiami į meninę kūrybą, yra lavinami jų gebėjimai. Vyksta neformaliojo ugdymo įvairiausi užsiėmimai.

Be to veikia Gerovės komisija, besirūpinanti moksleivių problemomis, jų rūpesčiais. Moksleiviai gali diskutuoti jiems aktualiais klausimais. Pasitarti, patekus į sudėtingas situacijas. Prireikus, į komisiją taip pat gali kreiptis ir jų tėvai.

Atgal