VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

06.18. FNTT: įtariama, kad internetinės parduotuvės savininkas galėjo pasisavinti 240 tūkst. eurų

Lietuvoje veikusios internetinės parduotuvės savininkas kartu su bendrininkais galėjo pasisavinti 240 tūkst. eurų, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pirminiais tyrimo duomenimis, vilnietis prieš penkerius metus sukūrė internetinę parduotuvę, kurioje prekiavo įvairia buitine ir elektronine technika. Įtariama, kad internetinės parduotuvės savininkas gautų prekių neįformindavo ir neapskaitydavo buhalterijoje. FNTT teigia, kad turima duomenų, jog šios prekės dažniausiai buvo atgabenamos iš Lenkijos ar Baltarusijos, kai pirkėjai jas užsakydavo internetu. Internetinės parduotuvės savininkas užsakytas prekes siųsdavo naudodamasis pašto paslaugomis arba pristatydamas jas asmeniniu transportu.

FNTT tyrėjai atskleidė, kad, vykdant internetinę prekybą, virtualios parduotuvės savininkas neapskaitydavo įsigyjamų prekių kiekių, buhalterinėje apskaitoje nefiksavo realaus prekybos masto.

Taip pat įtariama, kad dažnai keičiant internetinės parduotuvės bendroves galėjo būti slepiamos realios pajamos. Pasak FNTT, pirkėjai už prekes atsiskaitydavo pavedimais konkrečiai bendrovei, vėliau, kaip įtariama, lėšos buvo pervedamos į jokios veiklos nevykdančias bendroves ir pinigai išgryninami. Dar po kurio laiko tokios bendrovės būdavo parduodamos Rusijos, Indijos ar Kazachstano piliečiams, kurie Lietuvoje niekada negyveno.

FNTT tyrėjai atliko kratas ir rado bendrovių antspaudus bei dokumentus, kuriais galėjo būti pasinaudota pasisavinant tūkstantines pinigų sumas.

Internetinės parduotuvės savininkui ir dar dviem jo bendrininkams pareikšti įtarimai dėl turto pasisavinimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Kornelija Mykolaitytė

 

Atgal