VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

03 05. Turto areštų atvejų sumažėjo, tačiau areštuotos sumos padidėjo

Praėjusį mėnesį įmonėms įregistruota 960 laikinų apribojimų valdyti, naudotis ar disponuoti jų turtu. Palyginti su ankstesniu mėnesiu, turto areštų atvejų sumažėjo dvidešimčia, tačiau areštuoto turto buvo 67 mln. litų didesnė - iš viso 186 mln. litų, rodo kreditų biuro "Creditinfo" analizė, atlikta pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.
"Turto areštų sparčiausiai sumažėjo didmeninės prekybos sektoriuje, o tarp statybos ir NT bendrovių areštų skaičius mažėjo jau antrą mėnesį paeiliui. Beje, praėjusiais metais visuose minėtuose sektoriuose areštuoto turto suma sumažėjo vidutiniškai daugiau nei penktadaliu. Vis dėlto reikėtų prisiminti, kad būtent NT ir statybos sektoriai jautriausiai reagavo į sunkmetį, taigi dabartinė statistika yra ne tiek reikšmingo pagerėjimo, kiek stabilizacijos požymis", - teigia Alina Buemann, kreditų biuro "Creditinfo", kuriame formuojama juridinių ir fizinių asmenų kredito istorija, kredito rizikos vadovė.
Tuo tarpu tarp paslaugų, pramonės ir transporto bendrovių turto areštų skaičius nedaug išaugo.
Vasario mėnesį didžiausia dalis - 75 proc. - visų įregistruotų turto areštų teko transporto, statybos ir nekilnojamo turto, prekybos, pramonės ir paslaugų bendrovėms.

Atgal