VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

07 19. Gal melo ir neteisingumo klanas tebeegzistuoja?

Kalikstas Bakšys

Prezidentė korumpuotą, degradavusią, posovietinę teisinę-teisminę sistemą viešai įvardijo KLANU, kalbėjo, kad teismai turi būti sąžiningi, objektyvūs ir nešališki, tačiau, niekieno nekontroliuojamas, melo ir neteisingumo KLANAS tebeegzistuoja.

G. Kryževičius ir jo vadovaujamas LAT'as, nepriimdamas mano kasacinių skundų, LVAT'as, neatnaujindamas proceso, o R. Piličiauskas, neteikdamas teikimo procesui atnaujinti, galutinai pamynė Konstitucinį nuosavybės neliečiamumo principą. Teismai, su Teisingumo ministerija mane apvogė, nusavino nuosavybę, įteisindami akivaizdžiai suklastotus VĮ Registrų centro išvestinius dokumentus.

KLANAS TEISME PAVOGĖ MANO RAŠYTINIUS ĮRODYMUS - DOKUMENTUS, kuriuos aš  įteikiau LVAT'ui. Į mano prašymus atstatyti bylose pavogtus įrodymus arba man juos grąžinti, LVAT'o pirmininkas R.Piličiauskas ir jo pavaduotojai atsirašinėja, akivaizdžiai sukčiaudami, meluoja, pavogtų įrodymų man negrąžina.

Generalinis prokuroras D.Valys, turintis išskirtinę teisę ir pareigą, netyrė mano skundo dėl dokumentus pavogusių teisėjų veiksmų, o VAT teisėjas Stasys Lemežis (buvęs sovietinis vyr. prokuroras) įteisino dokumentų vagystę ir neteisėtus prokurorų veiksmus.

KLANAS nusavino nuosavybę, kurią statė mano tėvas Feliksas Bakšys „Katalikų kronikos“ bendražygis, pripažintas Lietuvos nepriklausomybės gynėjas - savanoris, televizijos studijos ir bokšto gynėjas, žydų gelbėtojas, KGB‘istų persekiotas ir terorizuotas, Valstybės apdovanotas ir pagerbtas ne vieno muziejaus stenduose.

Remdamasis reikiamos galios registro dokumentais, teisingumo, aš ieškojau visose įmanomose KLANO pakopose: Registrų centro (RC) Komisijoje, Vyriausioje administracinių ginčų komisijoje (VAGK), Teisingumo ministerijoje (TM) ir visuose įmanomuose teismuose. Ginčijau akivaizdžiai suklastotus išvestinius RC dokumentus. Bylą tarp manęs ir TM, kurio sūnus T ministro patarėjas Tomas Baranovas, nenusišalinęs nagrinėjo buvęs Komunistų partijos nomenklatūrininkas, kolegijos pirmininkas Anatolijus Baranovas. KLANAS įteisino akivaizdžiai suklastotus RC išvestinius dokumentus. Tai Lietuvos teismų parodija, primena pasakėčią „Vilkas ir ėriukas“ apie ėriuko bylinėjimąsi su vilku vilkų teisme.

KLANAS tapo irštvomis nedesovietizuotiems kolaborantams KGB‘istams, komunistams ir jų giminaičiams.

Prezidentės paskirtas LVAT'o pirmininkas R.Piličiauskas, nereagavo į mano prašymus dėl teikimo procesui atnaujinti.

R.Piličiauskas LVAT'o pirmininku paskirtas pagal Prezidentės vienasmenišką išskirtinę privilegiją, jis Seime neprisiekė, jo paskyrimo procedūroje Seimas nedalyvavo, todėl LVAT'as bylose ignoravo Seimo kontrolierių išvadas ir sprendimus, kuriais nustatyti RC direktoriaus K. Sabaliausko ir T ministro pažeidimai, jiems taikytos poveikio priemonės, tačiau besikeičiantys ne‘Teisingumo ministrai, turėdami įstatymuose įrašytas prievoles kontroliuoti RC ir Teismų vadovų administracinę veiklą, jų nekontroliuoja.

Administraciniai teismai nevykdo savo priedermės, negina piliečio-žmogaus nuo valstybės institucijų tarnautojų savivalės ir biurokratizmo, bet dangsto dokumentų suklastojimo faktus, vykdo neteisingumą, dubliuoja bendrosios kompetencijos teismus, kuriuose taip pat nagrinėjamos administracinės bylos, mano atveju ginčijasi su jais dėl bylų teismingumo, stumdo jas tarp savęs ir vilkina nagrinėjimą.  Būtina administracinius teismus  panaikinti (reorganizuoti į bendrosios kompetencijos), o patalpas gal derėtų grąžinti bažnyčiai.

Manau, kad Konstitucinis teismas yra valstybės įstaiga, kuri netarnauja man kaip žmogui, nuolat pažeidinėjanti Konstitucijos 5 str. 3 d., į kurią aš neturiu teisės kreiptis dėl Konstitucijos pažeidimų, kuriuos įvykdė teismai ir jų teisėjai. Teismas netenkino mano prašymo kreiptis į KT.

Dėl mano kaip žmogaus pamatinių teisių pažeidimų (Teisė į nuosavybės apsaugą, Teisė į veiksmingą gynybos priemonę, Teisė į nešališką ir teisingą teismą), aš kreipiaus tiesiogiai į EŽT Teismo pirmininką prancūzų kalba, kad išvengčiau cenzūros, tačiau Teisingumo ministerijos deleguoti EŽT Teisme Lietuvos atstovai, mano pareiškimą vis tiek cenzūravo.

Esu beteisis prieš KLANĄ, kuris savo „vidiniais įsitikinimais“ pamynė Konstituciją, kitus įstatymus, teisingumą, sąžiningumą, savo garbę ir pareigas.

IŠ NETEISĖS PADARYTA TEISĖ, NES NEDAVIAU KYŠIO.

KAS TEIS TEISĖJUS IR VALSTYBĖS „TARNAUTOJUS“, MANE AKIVAIZDŽIAI APVOGUSIUS, KURIUOS AŠ BRANGIAI IŠLAIKAU?

KAS GRĄŽINS LVA TEISME NEVIENĄ KARTĄ PAVOGTUS MANO ĮRODYMUS-DOKUMENTUS IR NUOSAVYBĘ, NUSAVINTĄ IŠ AKLO, VISIŠKOS NEGALIOS, BUVUSIO BEJĖGIŠKOJE BŪSENOJE, ŽMOGAUS?

KAIP APSIGINTI NUO NIEKIENO NEKONTROLIUOJAMŲ, NEDESOVIETIZUOTŲ KOLABORANTŲ VYRIAUSIOJO ADMINISTRACINIO TEISMO VAGIŲ IR NETIRIAMŲ TEISĖJŲ NUSIKALTIMŲ, MELO BEI NETEISINGUMO???

Atsiprašau už konkretų nevilties šauksmą tyruose.

Atgal