VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

08 20. Siūloma įteisinti privalomą Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos mokesčių įstatymų vertinimą

Siūloma įteisinti, kad mokesčių įstatymų projektai ar pakeitimai, taip pat išvados dėl šių projektų būtų teikiami Seimui tik su privalomu Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos įvertinimu (vertinant poveikį verslui, dirbančiajam ir valstybės biudžetui).
Tokią nuostatą Vyriausybės įstatyme siūlo įrašyti Seimo Darbo partijos frakcijos nariai Vytautas Gapšys ir Artūras Paulauskas.
"Priėmus siūlomą projektą, būtų suteikta teisė Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai svarstyti ir pateikti Vyriausybei įvertinimą dėl mokesčių įstatymų projektų ar jų pakeitimų, kurie gali daryti neigiamą ar teigiamą poveikį verslui bei dirbančiajam. Tuo pačiu Vyriausybė įpareigojama mokesčių įstatymų projektus ar jų pakeitimus teikti Seimui tik su privalomomis minėtos tarybos išvadomis. Tai leistų asocijuotoms verslo organizacijoms aktyviau dalyvauti svarstant mokesčių įstatymų projektus ir kartu įsijungti į mokesčių sistemos kūrimo tobulinimą ir verslo sąlygų gerinimą Lietuvoje", - sako projekto rengėjai.
Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba įsteigta 2008 m., vadovaujantis Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatymo nuostatomis. Tai yra visuomeninė patariamoji institucija, kurios tikslas - užtikrinti smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų ir valstybės institucijų bendradarbiavimą ir taip kurti palankią aplinką verslui. Dabartiniu metu taryba vienija 47 teritorines ir šakines asocijuotas organizacijas, kur dalyvauja Lietuvos pramonininkų konfederacija, Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Lietuvos bankų asociacija ir kitos asocijuotos organizacijos.
Šiuo metu įstatyme yra nustatyta, kad vienas iš pagrindinių Vyriausybės įgaliojimų yra rengti ir teikti Seimui svarstyti įstatymų ir kitų teisės aktų projektus.

Atgal