VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

10 25. Turtėja iš kruvinų ašarų

Inga Volskytė

Politikos apžvalgininkė

Lietuvos politikai, priėmę įstatymą, suteikė teises antstoliams plėšti Lietuvos žmones.

Prezidentė, matyt, neinformuota, kad Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių antstoliai sukurpia sau atlyginimo net po milijoną litų per metus.

Vakar Vilniuje, Gedimino pr., mano akis sustabdė gailiai verkianti kokių keturiasdešimties metų ligota moteris. Pasiteiravau, kas jai atsitikę. Pasirodo, kad antstolis Vitalis Milevičius atėmė jai priklausantį 2 kambarių butą Žvėryne, kurį perkant  buvo sumokėta apie 152 000 Lt. Ji turinti skolų Vilniaus m. savivaldybei už komunalines paslaugas per 10 000 Lt. Antstolis V.Milevičius butą  įvertino 12 000 Lt, ir ją su invalidais vyru ir sūnumi keldina  į gatvę jau artėjant žiemai. Tai sužinoję kaimynai pensininkai kreipėsi į beširdį antstolį pasigailėti vargšų kaimynų. Tačiau atsakas buvo toks: jau esąs šio buto pirkėjas ir pagal LR įstatymus jokio gailesčio negalį būti. Dar pareiškė, kad už kiekvieną pradelstą dieną dar bus išieškota patirta žala dėl vėlavimo išlaisvinti butą.

Kyla gyvybiškas klausimas, kaip rūpinasi į nelaimę patekusiais Lietuvos piliečiais mūsų išrinkta valdžia, visiškai neatsižvelgdama į nuo žmogaus nepriklausomas aplinkybes, nenumačiusi sveiko proto atitinkančių išlygų.

Svarbiausia – protingumas, sąžiningumas, teisingumas, atjauta. Turtėjimas iš neišvengiamo skurdo – nusikaltimas.

Atgal