VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

09 13. Vilniaus savivaldybė iki metų pabaigos grąžina senas viešojo transporto bilietų kainas

Vilniaus savivaldybė iki metų pabaigos grąžino senąsias viešojo transporto bilietų, perkamų autobusuose ir troleibusuose, taip pat senąsias kelionių autobusais ir mikroautobusais kainas.

Iki 2012 m. gruodžio 31 d. autobuso ar troleibuso bilietas, perkamas iš vairuotojo, kainuos 2,5 Lt, su 50 proc. nuolaida - 1,25 Lt. Su Vilniečio kortele įvesta 3,5 Lt kaina panaikinama.

Be to, iki metų pabaigos spaudos kioskuose bus prekiaujama vienkartiniais bilietais po 2 Lt, bilietas privačiuose autobusuose kainuos ne 2,5 Lt, o 2 Lt, o mikroautobusuose - ne 3,5 Lt, o 3 Lt.

Nuo rugpjūčio vidurio Vilniuje buvo įvesta naujoji Vilniečio kortelė, kuri funkcionavo kaip elektroninis bilietas. Popieriniai bilietai, pardavinėjami kioskuose, buvo panaikinti, o perkami autobusuose - pabranginti iki 3,5 Lt. Tačiau įvedant naująjį bilietą buvo susidurta su platinimo sistemos problemomis, kurios sukėlė daugelio vilniečių nepasitenkinimą.

Vilniaus meras Artūras Zuokas posėdyje pripažino, kad su sistemos, kainavusios 12 mln. litų, įvedimu, buvo problemų, bet, anot jo, čia esama ne tik savivaldybės ar "Susisiekimo paslaugų", bet ir "Lietuvos spaudos" platinimo sistemos bei kitų grandžių kaltės. Jis pabrėžė, kad pats sistemos diegimas dar nebaigtas, ir siūlė jį vertinti tik vėliau, kuomet sistema bus įdiegta galutinai.

"Projektas sudėtingas, diegimo proceso dar nebaigėme. Svarbiausia, kad 120 tūkst. bilietų jau yra išplatinta (... ). Nė vienas miestas tokios kortelės neįvedė be problemų, ką galėjome padaryti, tą padarėme", - sakė A. Zuokas.

Atgal