VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

04.20. Radiacinės saugos centras: dėl gaisrų Černobylio zonos miškuose pavojaus kol kas nėra

Radiacinės saugos centro specialistai toliau stebi susidariusią padėtį dėl Černobylio zonos miškuose siaučiančių gaisrų. Taip pat stebimi Baltarusijoje ir Ukrainoje esančių radiologinio monitoringo stočių duomenys, kurie jonizuojančiosios spinduliuotės pokyčio nerodo.

Balandžio 19 d. Ukrainos atsakingosios įstaigos pranešė, kad toliau tęsiami gaisro gesinimo darbai bei imamasi visų įmanomų priemonių, kad būtų užkirstas kelias esamiems gaisrams plisti bei naujiems gaisrų židiniams atsirasti. Pabrėžiama, kad Černobylio atominei elektrinei, panaudoto branduolinio kuro saugyklai bei kitiems Černobylio zonoje esantiems kritiškai svarbiems objektams pavojaus nėra, o per visą gaisrų laikotarpį jonizuojančiosios spinduliuotės lygis Černobylio zonoje bei Kijeve neviršijo leistino lygio.

Radiacinis fonas Lietuvoje yra nepakitęs. Apie bet kokius radiacinio fono pakitimus Lietuvoje gyventojams bus nedelsiant pranešta.

Vadovaujantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis dienomis Lietuvoje vyraus šiaurės ir šiaurės vakarų vėjai, todėl gaisro metu susidarę dūmai Lietuvos teritorijos nepasieks.

 

Atgal