VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

04.22. LAIKAS ATVĖRĖ PASAULIO IŠNYKIMO ŽAIZDAS IR NETIKĖTĄ PERĖJIMĄ Į TREČIĄJĮ PASAULĮ: ČIA KORUPCIJOS NĖRA,KAS Į JĮ ĮŽENGS? PATS LAIKAS IMTIS DARBO!

Teisininkė Danutė Vipartienė

 Filosofiškai analizuojant koronaviruso atsiradimo pandemiją, galima teigti, jog tai yra toks skaudus ir netikėtas perėjimas į Trečiąjį pasaulį: čia korupcijos, vaistų, luomų, privilegijų, pozicijų ar opozicijų, konkursų, pareigų, turimo turto esmės ir pan. privilegijų nėra, nes kiekvieno likimą sprendžia esama smegenų, sielos ir dvasios šviesa krištolinio skaidrumo pavidalu. Antra, ar tai nėra politika, vienai pasaulio valstybei užkariauti pasaulį ir dėl to galimai paskleidus šį CORONA-19 smegenų naikinimo „kūrinį“, tokiu būdu, siekiant iš to sau susikrauti kapitalą ir pigia darbo jėga užimti mirusiųjų vietas?

           Tad, apie viską iš eilės.

           Pirmiausiai paanalizuokime, kas gi vis dėl to tai yra ir kodėl šie procesai, viso pasaulio mastu, taip staiga ir negailestingai tiek daug gyvybių nusineša?

           Pirma, atsakoma: šiame pasaulyje tapo per daug žmogaus sukurto chaoso, kai to pasekme privedė prie staigios jo griūties, iššaukus klimato atšilimą, stichines nelaimes, masines katastrofas, dėl oro ir bendrai gamtos bei žmogaus smegenų užterštumo ir jo imuninės sistemos susilpnėjimo. Todėl, pasiekus per didelio užterštumo kulminaciją, kai žmonių smegenys ir gamta pradėjo to neištverti, dėl pasaulio išlikimo, tokiu būdu vyksta švaraus nesuteršto proto, gamybos ir paslaugų sferos atranka.

            Didžiųjų valstybių politikai, siekiant surasti pandemijos atsiradimo tikrą fakto priežastingumą, sprendžia ir aiškinasi, kas kaltas dėl šio koronaviruso pasklidimo. Tačiau, kitaip filosofiškai mąstant, koks skirtumas: ar šis virusas kilo savaime, ar sukurtas laboratorijoje, juk visa esmė tame, jog savaime šiame pasaulyje niekas neatsiranda ir neįvyksta. Stebint pasaulyje jau ne vienerius metus, o itin šiuo laikotarpiu dažniau pasireiškiančius įvykius, kaip traukinių, lėktuvų katastrofas, ugnikalnių išsiveržimus, kalnų slinkimą (lavas), didelius gamtoje gaisrus, klimato atšilimą ir kt., - visa tai reiškia, jog ne vien šis virusas COVID-19 yra priežastis pasaulio apvalymui, nes griūtis vyksta ir gamtoje, bei žmonių sukurtoje technikoje, nusinešančioje daug gyvybių ir su tuo susijusių gamtos padarinių.

             Tam, kad apsaugoti šį pasaulį nuo griūties, esant nepriklausomu nuo politikos ir neieškant kaltų, galima teigti, jog, šio Pasaulio Aukščiausiajam Kūrėjui, reikėjo pirmiausiai išvalyti neteisingai mąstančią ir veikiančią žmoniją, kuri dėl to neteisingais veiksmais sukėlė bei ir toliau kelia šias pasekmes. To priežastimi žmogų puolė susidaręs naujas virusas “Korona”, kuriam vaistų nėra, o gamtą ištiko klimato atšilimas, galėjęs sukelti staigų ledynų slinkimą ir akimirksniu nusinešti šį antrąjį pasaulį. Tokia patirtis jau buvo ištikusi prieš tai buvusį taip vadinamą Pirmąjį pasaulį. Jau prieš mus buvusią aukštą civilizaciją, įrodo įvairūs archeologiniai radiniai, istorija, Biblija, žinių pranašystės teigiant, jog ateis laikas, kai žmogus žmogų atras tik pagal pėdą, o išvydę vienas kitą, bėgs kuo toliausiai. Na, suprantama, Biblijos rašytojas negalėjo nuspėti, kad nuo viruso plėtros bus tiek daug išrasta apsaugančios chemijos, todėl buvo aprašyta kraštutinė būsena. Tačiau, esmė ta, kad, tai jau buvo prognozuota, jog žmonės masiškai mirs ir dėl tokios pasekmės privalės vienas nuo kito laikytis atstumo. Vis viena, kaip bebūtų visais laikais buvo mąstytojai, žiniuoniai, mokslininkai, tad jie galėjo visa tai strategiškai matyti ir prognozuoti, nes aplinkos (gamtos su aplinka) monitoringas buvo stebimas dar prieš K.g. Senovės Graikijoje, kur atėnai itin domėjosi filosofija, buvo nepaprasti mąstytojai ir kūrėjai, nenuginčijami filosofai iki šių dienų. Visa tai jie ir galėjo nuspėti.  Taigi, buvusios minėtos prognozės, kaip ateities hipotezė, iš dalies pasitvirtina, ir kiek tai truks bei kokios pasekmės dar laukia ateityje, niekas negali to nuspėti, nes procesai neapčiuopiami materija, kurios mokslas negali išanalizuoti ir užkirsti jai kelią.

           Antra, istorija atskleidžia, jog šį pasaulį jau nuo ankstyvųjų  viduramžių laikų palaipsniui puolė įvairūs virusai virtę infekcijomis: raupsai, malerija, dizinterija, vidurių šiltine, karštlige ir pan. Būtent, tuo metu, jokie vaistai nuo to taip pat nebuvo atrasti. Tuo metu  medikai taip pat nežinojo kas tai yra, tik suprato, kad plinta užkrečiamuoju būdu bei atsiradimo pagrindas - higienos trūkumas. Kiekvienas šis virusas pasireikšdavo kokiame nors žmogaus organe, tai yra arba ant kūno, arba organizmo viduje. Ir lygiai taip pat situacija buvo suvaldoma karantinavimu ir izoliacija. Tačiau, būnant ne mediku, bet mąstytoju, atsakykime į klausimą, kas tai yra virusas? Atsakau: bet koks virusas yra infekcijos padarinys, kilęs iš puliuojančios žaizdos, kurioje atsiranda tam tikras gyvis, virtęs užkerčiamu gyviu (nuodingu mikroelementu), įsitvirtindamas kitame žmoguje. Kas nuo to labiausiai apsaugo? Be abejonės, jog tarpusavio kontaktų nebuvimas ir švara, higienos laikymasis. Juk paimkime elementarų pavyzdį, pvz. ar tai vaisių, daržovę ar mėsą, kai sugenda atsiranda puvinių židiniai, o po kurio laiko tuose žindiniuose atsiranda ir gyviai, kurie dauginasi. Taigi, tas pradinis gyvio mikroskopinis elementas, kurio nesimato, bendrai vadinamas infekcija, o jo persidavimas – virusu. Žmoguje, skirtingai nei vaisiuose ar daržovėse, ar mėsoje, infekcija susidaro tose organizmo vietose, kas tuo metu masiškai labiausiai pažeidžiama. Šiuo atveju, kadangi tapo labai didelis užterštumas, tai pasekme tapo  žmogaus smegenys, iš kurių ir kyla šis virusas persiduodantis per kvėpavimo takus, nes smegenų veikla tampriai susijusios su gerkle, kaip centrinio nervo galūne, plaučiais ir širdimi bei širdies kraujagyslėmis. 

           Trečia, kalbant apie gamtoje vykstančias stichijas bei staigų klimato atšilimą, masines katastrofas, atsakykime, ar nuo to gydymui vaistai yra? Ne. Vadinasi, kai šiuo atveju nei žmogaus, nei gamtos išlikimui nuo užterštumo, nei katastrofų gydymui vaistų nėra, tai reiškia, jog reikia mažinti gamybą ir gyvenimo tempą. Visam tam, koronavirusas pasakė “Stop!”, - ir pasaulio mastu iš dalies sustabdė gamybą ir žmogaus darbą, jį uždarydamas karantinavimui namuose siekiant tokiu būdu sustabdyti šio viruso plitimą, bei, tuo pačiu  pabūti ramybėje, apmąstymuose ir pakilti dvasine prasme. Tokiu būdu visame pasaulyje sulėtino bendrą gyvenimo tempą, kenkiantį žmogaus sveikatai ir gamtai, bei keliantį grėsmes abiejų išnykimui.

          Esmė ta, kad dėl per didelio gyvenimo tempo, gamybos, vartojimo, per daug bereikalingų paslaugų, susietų su užterštumo ir žmogaus organizmo ir gamtos nuodijimu, ir, tokiu būdu dėl per nelyg kapitalo siekimo, pasaulyje tapo pamintos dvasinės vertybės – tai filosofija, kultūra, kurios pagrindu laikosi žmogaus sielos sąsaja su kūnu. Vien tik kūnu žmogus negali būti gyvas, nes tai yra tik materija, kuri turi būti palaikoma ir nuolatiniu sielos skaidrinimu, tai yra ir dvasinių vertybių, nes nuo to priklauso jo DNR lygis ir imuninės sistemos tvirtumas. Tai atspėjama pagal žmogaus kraujo tyrimus. Taigi, toliau šiame straipsnyje pakalbėsime apie tai, kaip tampriai susiję žmogaus smegenys, plaučiai, širdis ir iš jų kylantis virusas organizmui, bei, kodėl jis per kvėpavimo takus persiduoda į aplinką ir kitą žmogų?

          Japonų gydytojas profesorius Shigeo Haruyama, dar 1995 metais parengė atsakymą, parašęs knygą „Tikroji sveikata prasideda galvoje“ - sveiko ir ilgo gyvenimo bibliją, kurioje cituoja japonų patarlę,  cit. „Liga kyla iš proto“. Jeigu žmogus neteisingai mąsto, tai užteršia savo protą, o tai sukelia neteisingus veiksmus. To pasekme tapo didelis nukrymas nuo gamtos, teisingos prigimties, protingumo, teisingumo, sąžiningumo, bendrai teisingo elgesio; per daug nereikalingos gamybos; per daug didelis viešas sektorius paslaugų, kurių apskritai protingai negali būti ir daug kurios jų iš viso nereikalingos; per daug nesveiko maisto gamybos; kenksmingų paslaugų kaip - grožio salonai, viešbučiai, restoranai, kavinės, alinės, naktiniai klubai, pirtys kurių paslaugų sferoje aišku, kad pilna nukrypimų nuo teisingo gyvenimo būdo net ir prostitucijos, prekybos žmonėmis; vergystė žemės ūkyje; įvairios plastmasės ir chemijos gausi gamyba ir pan., - visa dėl besąlygiško ir besaikio kapitalo siekimo, sukėlė didelių ir masinių nusikaltimų ir nebaudžiamumo srautus, t.y. mafijos su valdžios sąsajomis tendencijas vardan postų valdžioje. To pasekme tapo ir tironijos  pasireiškimai pasaulyje sukėlę masinį žmonių iš tų šalių bėgimą į Vakarų Europą. Visame tame - yra didžiausias stygius sveiko mąstymo ir protingumo, kurį pirmiausiai sukėlė neteisingas valdymas, kilęs, iš minėtų neteisingų veiksnių dėl besąlygiško kapitalo siekio, kas ir užnuodijo pasaulį, tai yra užnuodijo žmonių smegenis.  

             Visa tai žmonėse sukėlė smegenų higienos trūkumą (užterštumą), nes visa minėta orientuota į kapitalą, o ne į dvasinį žmogaus tobulėjimą. Šiuo atveju, žmogaus gyvybingumo antroji elementinė dalis – siela, liko nuošalyje, su ja nebuvo dirbama tiek, kad žmogus išliktų protingas ir stiprus imunitetiškai. Visas pasaulis nustojo mokėti švęsti net pagrindines šventes kaip Kalėdas ir Velykas, nebetiko tikrų tradicijų, nes nebeliko širdingumo, visa tapo orientuota tik į verslą, pinigus, todėl, žmonių bendrystei pirmenybe tapo dovanos, o ne nuoširdūs jausmai, geri santykiai, doras ir geros moralės gyvenimas. Pamiršti masiniai šventiniai renginiai žaidybine prasme, teatras tapo nebe teatru, nes žmonės negeba mąstyti, o žiūrėti spektaklį, tai reiškia, reikia mąstyti filosofiškai. Todėl, teatras  šiuolaikinėje visuomenėje negali pateisinti savo būties ir statomi lėkšto turinio vaizdeliai, kuriuos gali suprasti iš vaizdo prasta nemąstanti visuomenė. Holivudo žvaigždės, susirenkančios į apdovanojimus jau nebežino, kuo rengtis ir kaip tinkamai etiškai atrodyti, nes pasaulis ir jo supratimas tapo iškreiptas, o tai reiškia ir iškreiptas žmogaus smegenis, pamynus prigimtinį Dievo duotą dalyką – dovaną Šviesų protą. Dvasinis žmogaus tobulėjimas – tai yra žmogaus smegenų švarinimas, pakilimas į aukštesnę sielos būseną, jos švarinimas, - tai yra bendrai žmogaus kūno imuniteto stiprinimas, kartu išsaugant sveiką nesuterštą protą, dorovę, gerą moralę ir tuo – teisingą mąstymą ir teisingus veiksmus, taip apsaugant pasaulį nuo neigiamų padarinių. Tai tokia turi būti pasaulio ir žmonijos valdymo tvarka, nustatyta paties Aukščiausiojo Kūrėjo.

Tačiau, kai postai valdžioje tapo nusiperkami, o ne protu pamatuojami, visas pasaulis pakrypo neteisinga linkme – visas darbas tapo tik dėl besąlygiško ir dėl besaikio kapitalo siekimo, dėl to, nebuvo galvota apie smegenų tvarką, tai yra sielos tobulėjimą. 

              Stygius protingo mąstymo ir teisingų veiksmų, žmogui sukėlė proto užterštumą. Kaip jau minėta, bet koks užterštumas yra higienos trūkumo pasekmė, sukelianti puliuojančią žaizdą, tai yra ligos židinį, mikrobus, virstančius infekuotu virusu, kuris užkrečia kitus žmones, nes sklinda aplinkoje ir taip persiduoda. Antra, šį virusą sukėlė ir kitas dalykas, labai kenkiantis žmogaus smegenims, plaučiams ir širdžiai – tai greitas gyvenimo ritmas ir su tuo susijusios didelės įtampos. Medicinoje ir praktikoje yra patvirtinta, kad, žmogus, dėl per nelyg didelio susijaudinimo ar įtampų (pvz., muzikantas, dainininkas, šokėjas, kt. prieš koncertą ir pan.), būna, jog staiga tarsi peršalimo liga suserga, pajusdamas tokius simptomus kaip šis: jam pakyla temperatūra, suskausta gerklę, o simptomai rodo tarsi plaučių peršalimo ligą. Kas po to seka? - vidaus infekcija, bei širdies ir kraujagyslių pažeidžiamumas. Štai ir yra pagrindinė koronos atsiradimo esmė – įtampos, greitas gyvenimo tempas ir bet koks užterštumas.    

                Tad į klausimą, kodėl nežinoma kuo gydyti koronaviruso infekcijos, atsakoma klausimu: ar yra vaistai smegenis išvalyti, kad jie prašviesėtų? Ne, cheminių tokių vaistų nėra, o kiti yra - tai ramybė,  šviesus mąstymas, švarus oras, pabuvimas gamtoje, su savimi, švietimasis, kultūrinimasis, geros mintys, pagaliau gražios svajonės ir tuo pačiu dvasinis žmogaus pakylėjimas – visa tai rūpinimasis savo antra gyvybiškumo dalimi – savo SIELA. Smegenys valomi  švariu mąstymu ir grynu oru (deguonimi), ramybe, teisingai žmogaus prigimtimi suformuotu gyvenimo ritmu, iš prigimties duotu jam darbu ir žaidybine veikla sielos palaikymui, švietimu, kultūra, sportu, tiesa, daugiau sąlyčio su gamta, sveiku maistu, - visa sukompentuojančiu į sveiką gyvenseną ir ilgaamžiškumą. Kai dėl per nelyg didelio gyvenimo tempo įtampų, per didelės gamybos ir kitų minėtų aspektų, užterštumas pasiekė aukščiausiąjį užterštumo laipsnį, žmogaus smegenys to neištvėrė ir susirgo bei sukėlė šį virusą, kuris tapo užkrečiamu, o gamtoje taip pat kilo adekvatūs pokyčiai – staigus klimato atšilimas. Būtent, Aukščiausiasis Kūrėjas, pasakęs STOP ir  nustatęs karantiną, viso pasaulio žmonijai davė tokias priverstines atostogas, tikslu -  atsikvėpti ir ramybėje apmąstyti, kad po to gyventi kitaip, tai yra mažinti gyvenimo tempą, permąstyti gamybą, paslaugas, valdymo įgijimo kitą tvarką, priartėjimą prie gamtos ir jos apsaugojimą nuo neigiamų padarinių, bei, dvasinį sielos tobulėjimo būtinumą.

           Taigi, toliau plačiau paanalizuosime, kodėl šio viruso pavadinimas „Korona“ (liet.k. „Karūna“)?

            Sąvoka „Karūna“ reiškia galvos papuošalą, puoštą brangakmeniais ir deimantais, nes simbolizuoja spindintį aukštą mąstymą labai šviesų dieviškąjį protą. Viduramžiais Europos valstybes valdę kunigaikščiai, Romos tituluoti karūnomis, įgydavo Karaliaus vardą. Tokius titulus yra gavę Lietuvos kunigaikštis Karalius Mindaugas pavadintas „Karaliumi Saule“, Vokietijos, Prancūzijos karaliai už nuopelnus savo tautos švietimo ir kultūrinimo srityje. „Karaliaus saulės“ valdoma tauta, buvo vadinama karališkoji – tai yra kultūringoji, šviesioji tauta, ir dėl to puošėsi tautinėmis karūnomis bei juostomis, simbolizuojančiomis žalčius kaip šviesios tautos ilgaamžiškumą. Šiai kategorijai priklausė ir Lietuva, per amžius išugdžiusi aukštą savo kultūrą, o tai reiškia, šviesiai mąstančią, filosofišką, dorą, geros moralės, išsilavinusią ir intelektualią tautą. Vėlesniais laikais Lietuva, Vokietijos istoriniuose metraščiuose buvo vadinama Saulės tauta, atrasta nusėtais kryžiais ir juose saulės ir žalčių simboliais, reiškiančiais šviesią tautą.   Tai neatmetama ir iki pastarojo laikotarpio. Vertinant pastarųjų metų pasaulio  statistikos duomenis, pagal įgytą aukštąjį mokslą, Lietuva pateko į pirmuosius sąrašus kaip labiausiai išsilavinusi valstybė. Taigi, ši šviesios tautos tendencija yra tęsiama realybėje. Ir štai, Taivanas, kaip dvasiškai šviesi tauta, nepasidavusi blogiui ir išsaugojusi dvasines vertybes, Graikija, taip pat, kuri dar iki Kr.g. buvo filosofijos, teatro, kultūros, literatūros, meno, švietimo, medicinos, ir kt., t.y. kultūros ir mokslo pirmoji pasaulyje atradėja ir puoselėtoja, - mažiausiai nukentėję nuo šio koronaviruso pandemijos, nes esančios šviesios dvasiškai. Štai yra koronoviruso pandemijos priežastingumo atsakymas, šiuo įrodant, jog,  žodžių junginys „Korona - virusas“ , reiškia „Smegenų virusą“ – tai yra užterštus smegenis, nes žmonės dėl materialinio siekio pamynė rūpestį savo siela.

               Medicinoje „Corona“ dar vadinama „Širdis ir širdies kraujagyslių vainiku“, nes taip lot.k. vadinami širdies coronarai – vainikinės arterijos, savo išvaizda ir funkcine paskirtimi primenančios karūną. Bet, reikia nepamiršti, kad širdis – yra žmogaus sielos esmė, susijungusi su smegenimis. Todėl, karūna ir dedama ant smegenų, tai yra karūna puošiami smegenys, o ne kitos kūno dalys. Būtent, kai medicina tapo daugiau chemine, pamiršusi apie žmogaus esminę prigimtį ir sielos reikalus, todėl, susidūrusi su šiuo koronavirusu, medicinos specialistai vis dar spėlioja, kas tai ir yra per daiktas, kurio negalima apčiuopti? Tačiau, sielos esmė yra ne daikte, o filosofijoje. Tad, šio viruso negalima apčiuopti kaip daikto, nes tai iš esmės tai yra sielos liga. Kadangi, siela susijusi su smegenimis, o smegenų pandemija persiduoda į gerklę, plaučius, širdį ir kraujagysles, tai medicinoje vyksta painiava: vieni teigia, jog tai širdies ir kraujagyslių liga, kiti, jog tai plaučių liga, treti nesupranta, kodėl tai sukelia sausą kosulį ir gerklės uždegimą. Taigi, faktiškai – tai yra smegenų liga, staiga persiduodanti į kvėpavimo takus: gerklę, plaučius, širdies kraujagysles, iš kurių, viena – atsakinga už švarų orą ir jeigu jis užterštas (su virusu) tai šis patekęs į plaučius staiga padaro savo darbą – pažeidžia plaučius ir dėl to žmogui tampa sunku kvėpuoti; antra  kraujagyslė, atsakinga už kraujo tėkmę į širdį, nes ji ją maitina, ir, jeigu virusas patenka į organizmą, juo užsiteršia kraujas, o tai reiškia pažeidžia širdį. Kodėl šis virusas pirmiausiai pasireiškia gerklėje? Atsakoma: dėl to, kad gerklė yra žmogaus centrinio nervo galūnė, tampriai susijusi su smegenų veikla. Jeigu žmogaus smegenys, pasigavus šį virusą, tampa užteršti, tai staiga įvyksta gerklės uždegimas ir infekcija persiduoda į kitus kūno organus: plaučius, širdį.

            Kaip matyti, masinės mirtys kyla dėl dviejų dalykų – medikų neišmanymo kaip gydyti, nes nesupranta šios ligos esmės, jos pagrindinio priežastingumo ir dėl to negeba tinkamai taikyti gydymo. Taikomas dirbtinis kvėpavimas, kaip matyti ne visada padeda, o atvirkščiai išaukia mirtį dėl per didelės plaučių aprovos dirbtiniu būdu, kai kraujagyslės užkištos nešvarumu ir jas reikia valyti, o ne dirbtinai į žmogaus organizmą pompuoti orą ar kraują, kol kaip balionas sprogsta ir žmogus miršta. Visa tai yra mechanika, o čia reikia vertybinio (turtingo gydymo) metodų. Ką reikia daryti? – plėsti kraujo ir deguonies kraujagyslėse praeinamumą ir tik tada gelbėti dirbtinu oro (deguonies padavimu). Imkime paprastą pavyzdį, jeigu kriauklė užsikiša dėl nešvarumų jos vamzdžiuose, tai negi per prievartą pilant vandenį į ją ir dar dirbtinai darant slėgimą, kriauklė atsikiš? Ne, tik sprogs vamzdžiai. Štai dėl ko dirbtinis deguonies padavimas, šiuo atveju, sukelia žmonių mirtis. Esmė, jog, pagrinde koronavirusu užsikrečia ir nepajėgia kovoti tų žmonių organizmai, kurių DNR žemas, bei silpna imuninė sistema, nepajėgianti jame išvalyti užteršto kraujo ir oro. Šiuo atveju, ne tik fizinis žmogaus pasirengimas, bet, dvasinis lygis, sielos švara sukuria aukštą DNR ir padeda kovoti su šiuo virusu. Prisiminkime karo laikotarpius, kai į fronto linijas vydavo artistai koncertuoti, jog palaikytų karių dvasinę savijautą ir dėl to jie stipresni būtų kovoje ir atsparesni tuo metu siautusioms infekcinėms ligoms. Net ir sovietmečiu, per didelius kolūkiuose darbymečius – javapjūtę ir pan., kultūros darbuotojai vykdavo į laukus koncertuoti, jog palaikyti pavargusių kolūkiečių dvasinę savijautą. Šiuo laikmečiu, atrodytų, jog nestinga pramogų, tačiau, jos orientuotos ne į žmogaus sielą, o į materiją, todėl nėra tinkamo poveikio ir rezultatyvumo. Apie tai plačiau pakalbėsime kitoje straipsnio dalyje, kalbant kultūros klausimais.

 

              Taigi, išdėstyta reiškia, jog žmogaus širdis, jo siela, tampriai susijusi su mąstymu, pasąmone, smegenimis, tame tarpusavyje koronavirusas persipina, nes patekęs į organizmą užteršia oro (deguonies) ir kraujo kraujagysles (Lima ir Ria), maitinančias širdį ir smegenis. Todėl, liga pasireiškia tiek kvėpavimo organuose, tiek širdyje. Tad, šiuo koronaviruso siautėjimo ir pereinamuoju į Trečiąjį pasaulį laikotarpiu, žmogui vienintelis bilietas į išlikimą, yra stipri imuninė sistema, ramybė, gyvenimo tempo mažinimas, grynas oras, judėjimas, sveikas maistas, lėtesnis gyvenimo tempas ir šviesūs smegenys, geros vidinės emocijos, bei svarbiausia - sielos išgryninimas. Viso to esmė yra - švarūs nesuteršti smegenys. Imkime pavyzdį iš gyvūnų: kai suserga šuo arba katinas, šie gyvūnai išeina į laukus ir patys gydosi žolelėmis, ir sugrįžta tik tada, kaip pasveiksta. Kada pasveiks viso pasaulio visuomenė ir koks vaistas dabar būtų žmonėms tinkamiausias? – tai išeiti į laukus ir dirbti, sodinti daržoves ir per vasarą pagyventi gamtoje. Tai būtų ir atskirtis, ir nauda.  Tokiu būdu, žmogus įgytų sielos ramybę, imunitetą, jam apsivalytų organizmas nuo užterštumo, priartėtų prie gamtos, pajustų jai meilę, kartu išsiaugintų sveikų daržovių ir turėtų kuo pasidžiaugti prie šventinio tikrų Kūčių stalo, bei visus metus valgytų sveiką maistą.

                Toliau pakalbėsime apie valdymą, kaip jis susijęs su koronaviruso atsiradimu ir plėtra.

                 Vertinant pasaulinę statistiką, kasdieniai koronoviruso faktai įrodo, kad Lietuva kol kas ne taip stipriai kenčia nuo pandemijos, tačiau, jeigu būtų laiku ir tinkamai priimti sprendimai ir taikytos griežtos apsisaugojimo priemonės, tai gal būt, šių užkrato pasekmių būtų dar labiau išvengta. Kaip suprastina, šis virusas labiausiai sklinda tarp žemo mąstymo asmenų, nenorinčių saugotis, bei negebančių apsaugoti, dėl to laiku nepriimant tinkamų sprendimų, nuo ko labai nukentėjo ir aibė medikų. Kodėl? Todėl, kad stinga išmanymo ir žinių, nes įgytos pozicijos yra jėga ir materialiai, o ne dvasiškai, ir ne išmintimi. Tad, kartu tai atvėrė valdymo negalios spragas, išryškino suktybes, korupciją ir pan., vardan šio intereso ir vėl “pasidaryti” pinigų. Kam? Būsimiems rinkimams. Tad, toliau šio COVID-19 pandemijos pasekmes paanalizuosime faktais, įrodant filosofiškai.

                Pagal filosofijos teoriją, žmonės skirstomi į tris lygius: 1) pirmąjį, tai yra tie, kurie valgo ir miega, nedirba (nemąstantys); 2)  antrąjį lygį – “amatininkus”, kurie dirba nepaisant jų darbo pobūdžio ir pareigų lygio, bet nėra mąstytojai ir kūrėjai; 3) trečiąjį, - tai mąstantys: mokslininkai, kūrybininkai, filosofai, politikai ir pan., t.y. kuriantys savo teorijas iš jau iki jų sukurtų darbų pagrindu remiantis; 4) ir ketvirtas – aukščiausias naujas iki tol nebūtas lygis, - tai mokslininkai, išvedę savo aukštesnę teoriją virš to, kas jau yra sukurta, tai yra asmenys, kuriantys naują pasaulio teoriją ir progresą dėl jo išlikimo. Tai yra išskirtinės prigimties žmonės, turintys dvasinę aurą, tai yra Dievo vaikai, sielos pagalba su juo turintys tiesioginį ryšį. Galimai šie žmonės ir turi išlikti, jog būtų išsaugotas ir apvalytas pasaulis, bei toliau kuriamas toks, koks yra sukurtas Aukščiausiojo Kūrėjo, - teisingas ir protingai valdomas. Nuvilnijus karališkajai dinastijai ir karams, kaip jau minėta, dėl pastaruoju metu per nelyg didelio skubėjimo ir civilizacijos, žmonių tankio, greito gyvenimo tempo, dėl per didelės gamybos, kenksmingų paslaugų gausos ir su tuo susijusių didelių įtampų, negebėjimo tinkamai valdyti ir vesti visuomenę, dėl kapitalo siekio bet kokiomis aplinkybėmis ir sąlygomis, kai kuriose šalyse tironijos ir kt. - žmogus pats savo neteisingu gyvenimu sukėlė šį virusą.

              Šį viruso galimumą viso pasaulio žmonija pastaruoju metu itin jautė, jog žmoguje turės būti kažkoks prašviesėjimas, švara, tačiau, buvo tik nuojauta, bet ne žinojimas.  Ir to rezultatu tapo progresas tokia linkme – šviesūs interjerai, baldai, permatomi stikliniai pastatai, aukšti pastatai besistiebiantys į dangų, švaraus vandens raginimas vartoti ir pardavinėjimas dideliuose ir mažuose plastikiniuose buteliuose, daug cehemijos, daug plastiko, puikūs maisto įpakavimai, prašmatnios pirtys, viešbučiai, restoranai, perdėti grožio salonai ir pan.,  - visa  atrodė, jog žmonės sukūrė išskirtinį aukštą lygį, higieną, tačiau, nežinojo, jog Dievas vedė į aukštesnį kūno lygį – tai smegenų higieną, teisingą švarų mąstymą, dorą ir morališkai gerą gyvenimą, o būtent, to trūko labiausiai ir tai sukėlė šį virusą.

              Antra, taip pat žmonija pradėjo justi ir kitą dalyką, kad išliks tik stipriausieji. Dėl to susirgo besąlygiško kapitalo pandemija, tai yra bet kokiomis priemonėmis pradėjo didinti savo kapitalą, taip manydami, kad išliks patys stipriausi kapitalu. Deja, šis koronavirusas įrodė, jog ne kapitalo turimas kiekis, o smegenų ir kraujo švara, aukštas DNR ir stipri imuninė sistema gali apsaugoti nuo COVID-19 mirties. Kaip matyti, net ir fiziškai stiprūs žmonės miršta. Kodėl? Nes tai įrodo, kad rūpinosi tik savo kūnu, bet nesirūpino siela. Jeigu tik kraujo palaikymui žmogui duotume medžiagų, jis vis viena negyventų, nes jam reikia ir deguonies (švaraus oro). Taigi, lygiai taip pat ir žmogaus gyvybė palaikoma, jeigu rūpinamasi tik kūnu, kapitalu, besąlygišku valdžios siekiu, bet nesirūpinama savo siela, tai vien materija žmogus nėra gyvas ir jo materija užgęsta.

              Trečia neteisinga tendencija tapo kitas klaidingas mąstymas, jog išliks tik stipriausieji, t.y. – buvimu valdžioje. Šiuo mąstymo pagrindu įsivyravo pandeminis siekis bet kokiomis sąlygomis išlikti valdžioje ir dėl to prasidėjo nesąžiningi rinkimai ir valdžios pas tautą “nusipirkimai”. Tie “nusipirkimai” praplėtė biurokratinius labirintus, o ministerijas padarė “tortų gabaliukais” ir pavaldžių įstaigų deparatamentų ir kitokių institucijėlių bei pavaldinių gausą, sistemas dėl bendro pinigų iš valstybės biudžeto ir įvairių fondų plovimo, tikslu ir toliau tą valdžią nusipirkti. Tai tampriai susisiejo ir su nusikalstamu pasauliu, mafija, nes vieni kitus palaikė ir tokiu sisteminiu valdymo būdu sau didino kapitalus. Tokiu būdu, kai kuriose pasaulio valstybėse valdžia tapo tarnaujanti mafijai, tai yra privati valdžia, o taip pat tapo ir privačios institucijos, kurios vis tik turėjo būti valstybės (pvz., kaip bankai).

              Ir nenuginčytina, kad, šios trys tendencijos tapo vyraujančios visame pasaulyje, kas ir sukėlė šio viruso pasekmes. Kaip matyti, nei šviesūs interjerai, nei permatomi ar į viršų besistiebiantys pastatai, prabangūs kruizai ar brangūs viešbučiai, automobiliai, vilos ir kitas turtas, nei turimo kapitalo kiekis ar buvimas valdžioje, neapsaugo nuo šio viruso, jeigu žmogaus mąstymas nukreiptas tik į juodąją gyvenimo pusę, neteisingas, nesąžiningas, bei, amoralus – tai yra žemo mąstymo lygio. Būtent, šiuo koronaviruso laikotarpiu, už sprendimus atsakingų asmenų pasyvumas, kladingas atvirkščias veikimas ar neveikimas, negebėjimas laiku ir tinkamai spręsti, aiškiai įrodė faktus dėl jų kompetencijų trūkumo, nes pirmiausiai tam reikėjo ne kapitalo, o žinių, išmanymo, išminties. Buvo įžvelgta ir tokių faktinių aplinkybių, jog netgi bandoma tuo pasinaudoti dėl pasipinigavimo, bandant manipuoliuoti žmonių ir medikų sveikatomis; kitur nebuvo laiku ir tinkamai sureaguota, kaip Italijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir kt. Be to, Europos Sąjungos Parlamentas ir Taryba, iš viso buvo pasyvūs ir negebėjo spręsti laiku ir tinkamai priimti sprendimų dėl COVID0-19 suvaldymo Europoje ir pasaulyje. Pastebėta ir tai, jog nuo COVID – 19 labiausiai kenčia valstybės, kuriose pagrindinė masė yra mažai išsilavinusi visuomenė, nes ji nesupranta įsakymų saugotis. Taip pat, labiausiai kenčia valstybės, kuriose kaip matyti itin vyrauja mafija ir vergystė, o tai labai silpnina žmones morališkai, tai yra dvasiškai. Tokiose valstybėse, įrodoma, ka dir valdymas prastas, nes dėl to negebama laiku ir tinkamai priimti reikiamus sprendimus.

          Pagrindinė esmė, kaip jau minėta, yra ta, kad žmogaus organizmas yra iš dviejų pagrindinių gyvybę palaikančių komponentų susidedantis: 1) materijos – kūno; ir 2) dvasinės būsenos - sielos. Kuo stipresnis kūnas ir kuo aukštesnė dvasinė būsena (DNR), tuo žmogus imunitetiškai yra stipresnis. Taigi, iš koronaviruso pasekmių praktikos mes matome, jog, žmonės miršta, kurių imuninė sistema silpna, taip pat net ir aukšto lygio sportininkai. Tai reiškia, jog jų kūnas buvo stirpus, bet dvasinė būsena silpna, todėl nebuvo atsparumo smegenų virusui.

             Covid – 19 suvaldymu, pavyzdžiu galima teikti Graikiją, nes tai yra šviesi ir išskirtinė tauta, nuo seno, dar Atėnų laikų prieš Kr.g., besirūpinanti savo kūno ir dvasios tvirtybe, pirmoji pasaulyje sukūrusi derinį: darbo, sporto, aukštos kultūros ir mokslo. Šiuo pavyzdžiu galime teikti ir Lietuvą, kai jos tauta nuo ankstyvųjų viduramžių buvo ugdoma ir fiziškai, ir dvasiškai būti tvirtais, jog galėtų apginti savo šalį nuo priešo ir išliktų stiprios sveikatos, bei, kaip tauta ir valstybė. Todėl, lietuvių tauta taip pat buvo aukštos kultūros, o žmonės fiziškai stiprūs. Tai parodė ir šio koronaviruso metu, kad lyginant su kitomis  pasaulio šalimis, sergamumas yra kiek mažesnis. Žvelgiant į Graikijos pavyzdį, galima paminėti tokias detales, jog, jau prieš K.g. senovės graikų tauta, gyveno žemdirbystės tradicijomis. Bet, kartu tai buvo filosofinė, giliai mąstanti tauta, sukūrusi aukštą išvystytą kultūrą: masines tautines šventes (dionisijas), teatrą, teatro šventes, literatūros kūrinių konkursus varžytuves, pasaulinio masto architektūros ir meno šedevrą – amfiteatrą (lauko teatrą po atviru dangumi), pirmoji sukūrusi pasaulinio mąsto filosofiją tyrinėjant žmogaus santykį su aplinka, Valstybės valdymo filosofiją, medicinos, matematikos, literatūros, retorikos, teisės mokslą, mokyklą, begalę literatūros kūrinių ir t.t. Ši tauta teigė, kad žmogui ne tik duonos, bet ir žaidimų reikia, nes žinojo, kad žmogus ne vien duona gyvas, o ir dvasine sielos šviesybe.  Taigi, buvo sukūrę puikią darbo strategiją garbinant gamtą, nes dirbo žemės ūkio darbą, kuris maitino ir gyvybiškai palaikė, bei, tuo pat metu, mokėjo kurti, švęsti ir palaikyti savo sielos tvirtybę dvasine tobulėjimo prasme – taip švietė ir kultūrino liaudį. Taipogi, rūpinosi ir kūno stiprybe, pirmieji pasaulyje dar pr. Kr.g. organizuodavo olimpines žaidynes. Menas taip pat buvo stipriai išvystytas. Dėl to derino darbą ir poilsį: daug dirbo, kūrė, bet laiko skirdavo viskuo pasidžiaugti – šventė žemdirbystės šventes – Didžiąsias ir Mažąsias Dionisijas kaip dabar vadinamas tautines – Vasaros, Rudens, Žiemos ir Pavasario šventes. Dar priedo, s.graikai sukūrė tuos Dešimt Dievo įsakymų, kurie iš tiesų saugo žmogaus smegenis ir kūną nuo paklydmų ir tuo pačiu jo sveikatą. Po Kr.g. šiuos Dešimt Dievo įsakymų perėmė bažnyčia.

            Taigi, žvelgiant istoriškai į pasaulio patyrimą, žinome, jog, po Kr.g. ankstyvaisiais viduramžiais stojo tamsa, mokslas buvo pamintas, vyravo šviesiai mąstančių žmonių persekiojimai, įsivyravo plėšikavimai, netrūko pasileidimo, moterų prievartavimo gatvėse, skurdo, bado, higienos. Dėl to siautėjo tokios virusinės ligos kaip malerija, vidurių šiltinė, karštligė ir kt. Antra, visais karo metais taip pat būdavo masinės virusinės ligos mirtligės, nes taip pat buvo didelė žmonių įtampa, skurdas, badas, nusilpusios imuninės sistemos, o tai didino virusinę infekciją ir jai atsparumą, to pasekme sėjo masines mirtis.

            Išvadoje galima teigti, jog vertinant amžių patyrimą dėl mirtinų virusinių ligų masiškai nusinešusių daug gyvybių, visa tai susiję su žmogaus kūno ir dvasios imuniteto nusilpimu.  Šiuo laikotarpiu pasireiškęs COVID-19, įrodo, kad pasaulio žmonijos nusilpęs dvasinis imunitetas, dėl to neatsparūs šiam koronavirusui. Todėl jis plinta ir masiškai persiduoda sėdamas mirtis, nes nežinoma kaip gydyti ir kokių faktinių priemonių imtis. Šiuo atveju visos žmonijos izoliacija vieni nuo kitų yra geras sprendimas, kadangi tik tokiu būdu įmanoma užkirsti kelią jo plėtimuisi. Tačiau, blogis yra tame, jog žmogus negauna gryno oro ir tinkamo judėjimo. Todėl, tai taip pat labai kenkia jo sveikatai, nes nesivalo kraujas, o plaučiai ir smegenys nepakankamai aprūpinami deguonimi. Žmogaus širdies ir smegenų veiklai būtinas sveikas judėjimas ir grynas oras.

 

          Tolesnis išaiškinimas straipsnyje susietas su neteisingu pasaulio valdymu.

          Žvelgiant istoriškai, pasibaigus karūnų valdymo dinastijoms bei stojus į valdymą ne pagal paveldėtą prigimtį, ne pagal kvalifikacijas ir turimas žinias, o pagal kitą sukurtą sisteminį latentinį modelį – partijas, valdymas tapo nekokybiškas ir be atsakomybės, kupinas patyčių. Dėl to protai tapo nuneigiami, kadangi valdymo pareigos įgyjamos jėgos principu ir nusikalstama veika tuo tikslu plaunant pinigus, palaikant mafijos, bei, tuo tikslu sukurta valdančių asmenų imperatyvia neliečiamybe, apsaugančia nuo atsakomybės išvengimo dėl jų pačių padarytų ir daromų nusikaltimų. Ir tai turima omenyje ne vieną konkrečią valstybę, o viso pasaulio valdymo sistemą. Tuo tarpu, jeigu į valdymą ir šias latentines vietas valstybės tarnybose ateitų išsilavinusi kvalifikuota visuomenė, tai už daromus minėtus nusikaltimus, jai būtų taikytina atsakomybė, taip pat kitokia taptų ir teisės sistema bei pati teisė. Taigi, patekus į valdymą ne pagal kompetencijas, o už valdžios “nusipirkimus”, valdymas yra be atsakomybės, nes nekvalifikuotas, ir dėl to be baudžiamumo. Štai dėl to, kapitalo siekis tapo besąlygiškas, o to pasekme, valdymo sfera (biurokratinis aparatas) ir gamyba bei paslaugų sfera išsiplėtė į tokias žmogaus sveikatai kenkėjiškas paslaugas, nes pinigų siekis tapo pirmoje vietoje, jog to pasekme koronavirusas atsirado jo paties neteisingų veiksmų iššauktas.

             Dar vienas įdomus su COVID-19 pandemija susijęs dalykas, tai grožio salonų ir viešbučių išsiplėtimas iki begalybės, manant, kad grožis ir meilė išgelbės pasaulį. Taip, tai tiesa, kad grožis ir meilė gelbsti pasaulį, tačiau ne dirbtinė, o natūrali dvasiška, ko šiais laikais pasaulyje itin pasigesta, nes orientuota tik į materiją. Juk jeigu nusidažo plaukus šviesiai, tai smegenys nuo to neprašviesėja, bet, jeigu dar šalia to nagus nusilakuoja ir lūpas nusidažo raudonai, tai sukuria sekso geidulį ir tai vadina “meile”. Tačiau, kaip minėjau, meilė turi būti dvasinė, iš širdies ir sielos gelmių kylanti, nes seksas, tai yra tik materijos kūno gyvuliškas patenkinimas, bet, ne esminė, kuri išgelbėtų pasaulį nuo pražūties.  Taip, sutiktina, meilė – tai visų pirma dvasinė šviesa, ir tik tokia ji turi būti aukštesnio lygio, orientuota į aplinką, pasaulio kūrimą, kūrybą, o ne į seksą. 

             Vėl gi paminėsiu vėlyvųjų viduramžių laikus, kai taip pat vyravo šūkis “Grožis išgelbės pasaulį”. To besilaikantys meninkai pradėjo kurti meno paveikslus, vaizduojančius moters kūno grožį, pvz. kaip paveikslas “Venera”. Ką tai reiškė? Iš fizinio pasileidimo kilusią virusinę infekcinę ligą, kadangi, tuo metu, nors ir buvo Aukso amžius, įnešęs kartu ir dvasinį prašvitimą, bet, paleistuvystė itin vyravo. Kuo gi reiškėsi tuo metu prašvitimas? Kaip minėta – itin menais, pvz. architektai – visoje Europoje sukūrė neįtikėtinus ir niekam neprilygstamus iki šių laikų arhitektūros šedevrus; teatras kūrė savo išradimus - techniką ir įvairaus žanro spektaklius, išsivystė dramaturgija; atsirado pirtys – termos (tokio tipo bibliotekos); mokyklos, universitetai.  Visi tarpusavyje konkuravo dėl kuo įspūdingesnio grožio sukūrimo, pasiekė aukštą lygį mene, statiniuose, kapitalo ir pinigų turėjime, atsirado rūmų kultūra ir etika. Taip, tuo laikotarpiu žymūs meno ir kultūros kūrėjai įrodė, jog konkurencija vyko dėl grožio ir šis sukurtas šūkis tuo metu pasiteisino, nes šiuo pagrindu buvo sukurti šedevrai. Tai įrodė žmogaus tobulėjimą dvasiškai ir kartu tuo pagrindu sukurtą gražią metarialinę gerovę, bet, esmė ta, kad vis tik vyravo pasileidimas, nes šalia to Europoje ir pasaulyje vienos po kitų sklido virusinės infekcinės ligos. Kodėl? Todėl, kad tarp neturtingųjų ir kapitalo turėtojų nebuvo pusiausvyros, vienų sunkaus ir alinančio darbo sąskaita ir jų materialinių nepriteklių turtėjo didelį kapitalą įgyjantys asmenys, todėl, išsekę liaudies asmenys, nebuvo atsparūs virusinėms infekcinėms ligoms ir sėjosi masinės mirtys. Panašus ir šis laikmetis tapo į buvusius, kai pasaulis pasidalijo į dvi pagrindines grupes – labai turingus ir labai neturtingus, dėl to tapo išnykstanti vidurinioji masė. Taigi, išdėstyta bei pasauliniai faktai įrodo, jog, pagrinde nuo virusinių infekcijų miršta nusilpusi visuomenė, esanti neatspari kovai su liga.

              Koronavirusui būdinga ir tai, kad dabar pasaulyje susikūrę masiniai grožio salonai, - kuria ne natūralų, o dirbtinį cheminį grožį, kas ne tik nesukuria žmogaus dvasinio grožio, bet, ir labai kenkia sveikatai. Tačiau, tame paslėpta yra tai, jog tai taip pat toks pinigų ir kapitalo siekis, nustačius visame pasaulyje tokią privalomą tendenciją, jog turi būti lakuoti nagai, dažyti plaukai, priaugintos blakstienos ir pan., nors tai iš esmės, jeigu žmogus nėra dvasiškai gražus, tai ir cheminiu aplipdymu jokio grožio nesukuria. Greičiau, kaip tai jau perdėta, tai tampa juokingu nenormaliu išvaizdos suformavimu. Jeigu namas bus nuskuręs neremontuotas, o išvaizdą nudažysime ryškia spalva, tai ar atrodys jis gražiau? Gal kiek, bet, ne taip, kaip jis būtų atremontuotas iš širdies. Tad, grožiui atskleisti, visų pirma reikalingas širdies, tai yra sielos, dvasinės būsenos grožis. Ir, jeigu žmogus to neturi, tai joks cheminis aplipdymas, tai yra dirbtinai sukurtas grožis pasaulio neišgelbės, o tik, kaip įrodė COVID-19 pakenks sveikatai.

O būtent, Dievo teisėje yra nustatyta, jog žmogus turi gyventi pusiausvyroje: tarp materijos ir dvasios esmės, vieną papildant kitu.

             Galima paminėti ir tai, jog sekso kėlimas ir pasileidimas tapo privilegija, tačiau, žvelgiant iš esmės, matome ką kita: visame tame nenormalių smegenų išraišką. Pažvelkime į Holivudo (JAV), A.M.A.M. apdovanojimus Lietuvoje susirenkančias žvaigždes bei jų aprangą, išvaizdą, kai kai kurios iš jų apsirengia taip ir atrodo, jog visa tik išryškinti seksui, o ne esminiam žmogaus grožiui, išminčiai, gabumams. Tai reiškia, jog sekasas tapo pirmenybe visko ir visur, už tai nusiperkami “bilietai” į iškilimą, į filmų pastatymus aktorių vaidybai, o tai reiškia, jog tai yra dvasinė bevertystė. Vadinasi, visame tame yra tik optinė apgaulė, o ne esminiai pasiekimai, nes jie yra dirbtinai gaunami. Antra, apie pasaulio beprotystę dėl sekso, imkime paprastą pavyzdį – spalvotųjų paradus, ar tai žmogiškai ir protingai, kultūringai ir gražiai atrodo? Taigi, kokie smegenys, tokios ir išraiškos. Visa tai vertinant, galima teigti, jog pasaulis nuprotėjo, nors ir pasiekė aukštą civilizaciją. Bijoma apie tai kalbėti, nes visa tai, taip pat valdo mafija, dideli pinigai, kai su tuo negali kovoti jokia valdžia, nes nepajėgi tai padaryti. Gal būt, dėl to Dievas iš viršaus žvelgdamas, viso to neištvėrė, nes jis pasaulį sukūręs teisingą, todėl, ėmėsi savo teismo ir su tuo susijusių veiksmų.

               Dar vienas aspektas, susijęs su koronaviruso atsiradimu – tai gamtos pamynimas, pagal kitų primestas sąlygas, pakeisti gamtos sukurtą struktūrą. Tai yra pavyzdžiai Lietuvoje, ir kitose pasaulio valstybėse, kai nuimamas natūralus gamtos sluoksnis, natūrali žolė, pievos, natūralūs krūmynai, keičiamas dirvožemis ir užsėjama dirbtinė žolė. Mes atsisakėme natūralios gamtos: mums Dievo sukurtų ir duotų gydomųjų žolelių, gamtoje esamų nepaprastai gražių gėlių, įvairios augmenijos, paukščių, krūmynų ir viską iškeičiame į paprastą, nieko nevertą žolę ir joje pasisodiname po vieną gėlę, tai laikydami grožiu? Aukščiausias Kūrėjas, žmogui tiek daug davė gamtoje gėrio: gėlių, vaisių, uogų, įvairių gydomųjų žolelių, tokį nepaprastą iš jų grožį sukūręs, davė žinojimą kaip tuo naudotis, kaip save gydyti. Tačiau, šiandienos civlizacijos aukštumas pasiekęs žmogus iš kitos pusės būdamas neišmanėlis visa tai pamynė ir dėl savo proto tamsos pasidavė chemijai.  Štai ta per didelė vartotina chemija ir gamtos pamynimas, žmogui davė atkirtį, užnuodijusi jo organizmą ir iššaukusi neatsparumą koronavirusui. Todėl, šio viruso nėra kuo gydyti, nes žmogus tapo per didelės chemijos ir jos užterštumo auka.

              Ir kas visa tai sukėlė? Atsakymas – neteisingas pasaulio valdymas dėl neišmanymo.

              Esmė ta, kad pagal filosofijos aiškinimą skirstant žmones į lygius, valdyti pirmo ir antro lygio grandžiai priskirtini asmenys negali, nes jie nėra išskirtinai prigimtinai mąstantys, viso labo jie yra tik dirbanti ir pavaldi visuomenė, tokia gimusi savo dieviškąja prigimtimi, todėl, jie nėra kūrėjai. Taigi, jeigu minėti asmenys patenka į valdžią, tai jie vis viena nėra ta šviesi visuomenė, kuri galėtų savo tautai sukurti visų bendrą gėrį, ar piliečius apginti sunkmečiu, ekstremaliais atvejais ar apskritai vesti šalį į progresą, nes jų galvose viena: kaip bet kokiu atveju išlikti valdžioje ir kuo daugiau įgyti kapitalo dėl būsimų rinkimų, jog ir vėl išsilaikyti valdžioje. Vadinasi, dėl virš minėtų priežasčių ir padarinių, visu pagreičiu visas pasaulis ritosi žemyn. Būtent, tai ir sukėlė koronavirusą – smegenų taršą neteisingu elegesiu. Tai nuodinga tamsioji visuomenė, griaunanti pasaulio tvarką, dėl besąlygiško kapitalo siekio įnešusi daug blogų dalykų, kuriais užteršė žmogaus organizmą ir gamtą, bei sukėlė šiuos staigaus pasaulio griūties ar pasaulio pabaigos padarinius.

            Pagal W.F.Hegelio teisės knygoje “Teisės filosofijos apmatai” (Vilnius: “Mintis”, 2000) aiškinimus, nusikalstamą veiką darančius asmenis, jis įvardija psichiškai nenormaliais, nes būdami normalaus proto ir suvokiantys savo veiksmus, jie to nedarytų. O normalaus proto yra šviesi visuomenė, kurianti bendrą gėrį, tai yra teisingumą, teisingą valdymą, kurio pasekoje visi piliečiai gyvena gerai. Būtent todėl, Imperatoriaus valdymo atsiradimo laikotarpiu, buvo sukurtas imperatyvas (įstatymas), tai yra piliečių valdymo taisyklės, kurioms visos tautos grandys turėjo paklusti, o už nepaklusimą ar nusikaltimų darymą buvo taikomos bausmės. Iš to išsisvystė įstatymai, bet, įstatymai yra tik tie geri, suponuojantys gerą valdymą, kurie yra teisingi. Filososfas T.Akvinietis, savo knygoje “Filosofijos traktatų rinktinė” (Vilnius: - Mintis.2009), aiškino apie blogo ir gero karaliaus valdymą. Blogas valdymas traktuojamas kaip tironija, nuo kurio žmonės bėga ir slepiasi. Gerojo karaliaus valdymą įvardija tokį, kai visi žmonės gyvena gerai. Štai, blogu valdymu galima paminėti, jog  taip atsitiko su Libija, Sirija ir kitomis valstybėmis, kurių tautos kenčia nuo ksenofobijos (tamsos baimė) ir dėl neišprusimo kenčia tautinę rasinę diskriminaciją, kai gyvenimas tose valstybėse tapęs neįmanomu, apsoliučiu nesiskaitymu su žmogumi, vergyste, todėl,  žmonės masiškai iš tų valstybių pradėjo bėgti į Europą, nes kovoti ir pakeisti tvarką, jie nepajėgūs. O štai, gerojo karaliaus vadyme arba apskritai teisingame valdyme, pagal Tomo Akviniečio aiškinimą, cit. “Karalius turi siekti, kad visuomenė gyventų gerai”, jis turi sudaryti savo piliečiams sąlygas, kad jie jaustųsi ir gyventų gerai, nes tokiu būdu jis išsaugo savo valstybę.  Teisingus ir dorus įstatymus, gali išleisti tik geras valdymas, tai yra gerasis karalius. T.Akvinietis apibūdina “karaliaus” statusą, cit. “Visur, kur yra koks nors nukreipimas į tikslą ir kur galima veikti vienaip ar kitaip, reikalingas koks nors valdymas, kurio nurodymu tiesiogiai pasiekiamas deramas tikslas”. Taigi, kurio valdyme pasiekiamas “deramas tikslas”, tai yra doroviškas, geras tikslas, o ne kenkiantis visuomenei tikslas.

 

            T.Akvinietis aiškina, kad, žmogus iš prigimties apdovanotas jam Dievo duota proto šviesa (P.54). Tačiau, filosofijos teorijos pagrindu, skirstant žmones į tris lygius, galima pažymėti, jog ta dvasine šviesa (išskirtiniu aiškiu šviesiu protu) ne kiekvienas žmogus vienodai apdovanotas, todėl, ne kiekvienas gali būti karaliumi (valdytoju), o tai reiškia, ne kiekvienas gali būti geru karaliumi ir  leisti teisingus įstatymus, jog visi gyventų gerai. Štai tame ir yra pagrindinė esmė ir pagrindiniai skirtumai: blogo ir gero karaliaus vadyme. Esmė ta, jog karaliai (valdytojai) patys savęs negali apdovanoti, nes už gerą valdymą juos apdovanoja Dievas. Kadangi, blogas valdymas gimsta dėl mažos proto šviesos, o už tokį valdymą Dievas neapdovanoja, tai tokie karaliai, vadinami tironais ir darydami blogį skriaudžiamų žmonių sąskaita, nugvelbdami nuo visuomenės riebų kąsnį, patys tuo save ir apdovanoja, gimdydami neteisingumą, socialinius skirtumus, rasinę neapykantą, patyčias, savo naudai žlugdydami šalies ekonomiką ir pan. Tokiu būdu sau “išsiperka” bilietą pas tautą jų tolesniame valdyme, bet kartu išperka bilietą į jo paties valdomos valstybės sužlugdymą, nes, be piliečių valstybės nebūna.

 

            Vadinasi, išdėstyta dar kartą įrodo, jog, pasauliniu mastu kilęs smegenų virusas, pirmiausiai kilo dėl blogo  (tamsaus) valdymo. Blogą valdymą galima įvardyti ne tik Afrikos šalyse, kur vyrauja rasinė diskriminacija, bet, šiuo atveju visame pasaulyje, o tame tarpe ir Europoje. Tai įrodoma tuo, jog ne visi pasaulio valstybių vadovai, sužinoję apie šį koronavirusą, laiku ir tinkamai sureagavo, jog jų valstybė ir tos valstybės piliečiai būtų apsaugoti nuo šio viruso įsiveržimo į jų šalį. Itin pasyviai veikė Eurpopos Parlamentas ir Taryba, jau prasidėjus koronavirusui Kinijoje pačiame jo aktyvume, vis dar nenustojo įsileisdinėti pabėgėlių iš Libijos, Sirijos, kai tuo tarpu Turkijos vadovas ir Graikijos tauta visomis priemonėmis Europos Parlamentui ir Tarybai skandavo, jog būtina kuo greičiau sienas uždaryti ir nieko neįsileisti. Taip pat, Europos viduje privalėjo būti nedelsiant priimtas naujas sprendimas dėl laisvo asmenų ir tam tikrų prekių judėjimo sustabdymo, kadangi, laisvas judėjimas iš vienos valstybės į kitą, visame pasaulyje negailestingai išplatino šį virusą ir pasėjo masinį sergamumą ir mirčių protrūkį. Tai įrodo, Europos Parlamento ir Tarybos pasyvų elgesį esant visam pasauliui, o taip pat ir Europai, pavojuje. Negebėjimas priimti laiku ir tinkamus sprendimus, įrodo jų neišprusimą, tai yra žemą proto šviesos lygį. Tai susieta su besąlygišku kapitalo siekiu, kaip pavyzdį galima paminėti braškių laukuose vergaujančius žmones, kurie taip pat dirba vergiškomis sąlygomis ir su jais nesiskaitoma (ne visas valstybes turima omenyje, bet, tokie faktai yra girdimi).

             Kadangi, beveik visame pasaulyje koronavirusas nebuvo suvaldytas laiku ir tinkamai, tai įrodo, kai kurių valstybių valdymo trūkumus, kai rinkimus laimi, o tinkamai valdyti negeba. Tai įrodo, jog ne kiekvienas pėstysis, be šviesos ar su maža šviesa karūnoje, gali būti karaliumi, nes karūna,  viena - yra paveldima mėlynojo kraujo pavidale, o antra – ji simbolizuoja didelę proto šviesą (švyturį). Jeigu to nėra, tai valdymas besąlygiškai tampa bloguoju, nors, tas žmogus valdantysis to ir nesupranta, nes jis apskritai dėl proto šviesos trūkumo nesuprantra savo veiksmų. Jeigu vadovaujantis Dievo teise, kaip tai yra aiškinama teisės teorijoje, jog pasauliniu mastu ši teisė taip pat pripažintina kaip Aukščiausiojo teisė (ne Kanonų turima omenyje), tai būtų galima teigti, jog  tokiu būdu, visuose sluoksniuose vyksta žmonių atranka peržengiant Trečiojo pasaulio slenkstį. Šioje teisėje vyrauja dvasios ir gamtos švara, sąžinė, protingumas, teisingumas, - tai yra žmogui ir gamtai prigimtiniai, o ne primestiniai dalykai, kurie dėl per nelyg didelės ir iškreiptos civilizacijos tapo kenksmingi ir gamtai tiek, jog tapo pertekliniai ir sukėlė šiuos sunkius padarinius – koronavirusą ir aibę mirčių.

            Esmė ta, kad žmogaus smegenys suteršiami ne tik oru, bet ir neteisingu gyvenimo būdu. Tai yra, dėl neteisingos mitybos, neteisingo gyvenimo būdo, nukrypimo nuo protingumo, pažeidžiant dešimt Dievo įsakymų savo neteisingais veiksmais prieštaraujant savo prigimčiai, žmogaus organizme susidaro purvas ir taip užblokuoja gerą laisvą kraujo ir oro tekėjimą kraujagyslėse. Kiekvienas blokas, kad ir psichologinis dėl neteisingo gyvenimo būdo, pasekme tampa smegenų silpnumu. Dėl to žmogus nesuvokia savo veiksmų ir to pasekme daro nusikaltimus, vartoja narkotikus, alkoholį, vagia, žudo, meluoja, apgaudinėja, tampa neištikimas ir panašiai, nes silpni smegenys daro žmogų nenormalų. Per didelė prekių gamyba ir perteklinės žmogaus organizmui minėtos kenkėjiškos grožio paslaugos, taip pat yra šio viruso sukėlimo padariniai, nes dėl to naudojama per daug chemijos. O per didelis chemijos vartojimas, pvz. plaukų, nagų daržymas, visos kūno priežiūros prekės ir paslaugos tapo vien cheminės, ir tokios dažnos, jog nei galvai, nei nagams, nei kūnui neduoda atsigauti. Per didelis pramonės gaminimas ir nuodingos chemijos pasklidimas nuodingomis medžiagomis gaminant prekes, automobilių gausa, taip pat sukėlė oro didelį užtreštumą. Trečia, visuomenės pasileidimas, dorovės ir moralės, kultūros nepaisymas, lyčių santuokose iškreipimas – visa tai silpnina protą ir mažina jo šviesą. Kaip teigė teisės filosofas F.W.Hėgelis  “Teisės filosofijos teorijoje”, jog nusikaltimus daro psichiškai nenormalūs asmenys. Ir, kai nenormalumo tapo per daug, ir, dėl virš minėtų priežasčių iškilo ir kita grėsmė klimato atšilimu pasireiškusi, dėl ko galėjo pradėti slinkti ledynai ir akimirksniu  nunešti ir sugriauti šį pasaulį, tai, iš kitos pusės, šis koronavirusas staiga sustabdė viso pasaulio žmonių gyvenimo vyksmą ir pasakė “STOP, žmogau! Pagaliau susivok ką darai ne taip ir susilaikyk, mažink gyvenimo tempą, gamybą, vartoseną, atsigręžk į teisingą savo prigimtį, pažvelk į proto šviesą ir ją įsileisk savo vidun, nustok elgtis netinkamai, gerbk ir saugok gamtą, nes žūsi pats ir pražudysi šį pasaulį!”. Taigi, išdėstyta įrodo, jog ne kiekvienas žmogus gali valdyti, nors tai jis ir pasiekęs nedoru, o nešvaraus kapitalo keliu. Tad, šis koronavirusas išryškins ne tik netinkamus valdymus, netinkamai valdančius asmenis, bet, kartu atskleis ir išryškins visas pasaulio negeroves, įrodančias ką žmogus darė ne taip ir per laiką, leis suprasti, kaip reikia visam pasauliui keistis ir kaip toliau gyventi. Kiek šis koronavirusas tęsis nežinoma, ir tik tai nuspręs apsisprendimų dėl gyvenimo pokyčių svarbą: kaip gyventi, k Atgal