VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 23. 2016-uosius siūloma paskelbti Juliaus Juzeliūno metais

Seimas plenariniame posėdyje pradėjo svarstyti Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko Raimundo Paliuko pasiūlymą 2016-uosius paskelbti kompozitoriaus Juliaus Juzeliūno metais.

Kaip pažymima nutarimo projekte, šį sprendimą siūloma priimti atsižvelgiant į tai, kad 2016 metų vasario mėnesį bus minimos kompozitoriaus, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės, vėliau – Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Seimo tarybos nario Juliaus Juzeliūno 100-osios gimimo metinės. Dokumente pabrėžiamas ypatingas Juliaus Juzeliūno indėlis į Lietuvos kultūros ir valstybingumo puoselėjimą. „Jis buvo pirmasis iš Lietuvos kompozitorių, kuriam 1991 m. buvo įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, jo kūriniai buvo žinomi ne tik Lietuvoje“, – pabrėžė R. Paliukas

Teikiamu projektu Vyriausybei siūloma parengti Juliaus Juzeliūno metų programą, koordinuoti jos įgyvendinimą ir numatyti šiai programai įgyvendinti.

Pritarus Seimo nutarimo „Dėl 2016 metų paskelbimo Juliaus Juzeliūno metais“ (projektas Nr. XIIP-3531) po pateikimo bendru sutarimu, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Švietimo, mokslo ir kultūros komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama sugrįžti spalio 1 d.

Atgal