VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08 29. Šventės metu skambėjo eilės skirtos Miežiškiams

Ona Striškienė, kaimo rašytojų sąjungos narė

Rugpjūčio 28 d. Miežiškiuose (Panevėžio r.) šventės „Atsisveikinimas su gandrais!“ metu ir  per Šv. Baltramiejaus atlaidų pakermošį buvo daug dainų, muzikos, apdovanoti gražiausių sodybų šeimininkai, Miežiškius garsinantys žmonės. Paskelbti pirmojo poezijos konkurso „Miežiškiai“ rezultatai.

Konkursą nuo balandžio vidurio buvo paskelbę Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Miežiškių KC ir Panevėžio rajono savivaldybės tarybos narys Algimantas Birbilas. Konkursas rengtas siekiant skatinti kūrybiškumą, kurti poezijos kūrinius, atspindinčius Miežiškių praeitį, dabartį ir ateitį. Norint viešinti šiuolaikinių poetų kūrybą, skatinant visuomenę domėtis poezija. Eilėraščius atsiuntė septyni kūrėjai – Ona Bartulytė iš Miežiškių kaimo, Adelė Danguolė Samulionienė iš Velkelio k., Ona Striškienė iš Paįstrio k., Zita Skindzerienė iš Berčiūnų k., Emilija Valentinavičienė iš Piniavos k. ir kiti. Komisija vertino temos atitikimą, meniškumą, formos ir turinio originalumą, savitumą, kalbos turtingumą ir taisyklingumą.

Eilių autorės pristato konkurso rengėjas Algimantas Birbilas, dešinėje Zita Skindzerienė, kairėje Ona Striškienė

Geriausiu pripažintas Zitos Skindzerienės iš Berčiūnų eilėraštis. Paskatinamuoju prizu už eilėraštį „Prigludę prie metų ir Nevėžio“ apdovanota Ona Striškienė iš Paįstrio. Panevėžio rajono savivaldybės tarybos narys Algimantas Birbilas paskaityti savąsias eiles į sceną pakvietė renginyje dalyvavusias autores. „Angelų slėnyje“ prie Nevėžio, kuriame vyko šventė suskambo Onos Striškienės eilės:

Kiek rugpjūčio žvaigždžių

sukrito į Nevėžį.

Nuplukdė jis vargus,

džiaugsmus.

Šakom pakrančių tik

viltys įsikabino,

angelais slėnin sustojo.

Su gautu apdovanojimu sėdi Ona Striškienė

Perskaičiuosi eiles Zita Skindzerienė Miežiškių seniūnijai padovanojo savąją knygą. Ona Striškienė –  Miežiškių bendruomenei dovanojo savo VI-ąją knygą „Susikalbėjimas“.

Roberto Malinausko foto
 

Atgal