VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

04.29. Popietė Jurgėnuose, skirta Bernardo Brazdžionio 110-ajam gimtadieniui

Ona Striškienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ narė

Kovo pabaigoje Jurgėnų bibliotekoje (Pasvalio r.) buvo surengta graži, turininga šventė „Lietuva, mano protėvių žeme“, skirta poeto Bernardo Brazdžionio 110-am gimtadieniui paminėti. Visai netoli yra gimtasis poeto kaimas - Stebeikėliai. Ten pastatų nebėra, tik tyliai ošia senasis ąžuolas ir rymo pastatytas puošnus medinis stogastulpis.

Su dideliu dėmesiu ir meile apie lietuvių prozininką, poetą, dramaturgą, spaudos darbuotoją, muziejininką, literatūros kritiką ir kalbėjo bibliotekininkė Asta Salučkienė. Ji priminė, jog Bernardas Brazdžionis pasirašinėjo ne vienu slapyvardžiu, tai: Vytė Nemunėlis, J. Brazaitis, J. Stebeikis ir kt. Buvo paminėti svarbiausi gyvenimo įvykiai. Labai šiltai prisiminti poeto apsilankymai šiose apylinkėse – Stebeikėliuose, Žadeikiuose, Pasvalyje. Buvo perskaityta nemažai  Bernardo Brazdžionio eilių. Gražiai popietės programą papildė Jurgėnų meno mylėtojų dainos ir skaitomos eilės.

Bernardui Brazdžioniui skirta leidinių paroda

Popietės Jurgėnuose momentas

Dainuoja Nairių kultūros padalinio ansamblis

Su dideliu susidomėjimu apžiūrėjome ne tik Bernardo Brazdžionio knygų parodą, bet ir albumuose sukauptą medžiagą apie poetą, jo lankymąsi gimtosiose vietose, Lietuvoje. Smagu buvo susipažinti su nuotraukomis ir kita medžiaga apie dviračių žygį, bėgimą į Stebeikėlių kaimą – kūrėjo gimtinę.

Bernardo Brazdžionio ir savo kūrybos eiles skaitė Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ nariai: Banga Likpetrienė, Marijonas Raudonis, Ona Striškienė, Konstancija Vinkelienė. Koncertavo Nairių bendruomenės dainuojamosios poezijos ansamblis (vad. Renata Kaziliūnienė).

Dar ilgai bendravome ir dalinomės prisiminimais gerdami kvapnią arbatą, besivaišindami jubiliejiniu tortu.

Astos Salučkienės foto

Atgal