VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

02.06. Kai renginys veja renginį...

Birutė Silevičienė

Sausio 29-ąją Tautinių bendrijų namuose vyko  Vilniaus Tarptautinės literatų, rašytojų ir menininkų gildijos „Vingis“ susitikimas su LKRS ir „Mir“ būrelio nare poete Liudmila Kuprina.

L.Kuprina gimė Baltarusijoje, vėliau su šeima persikėlė gyventi į Lietuvą. Baigusi geležinkeliečių technikumą, dirbo stoties budėtoja. Baigė kirpėjų kursus, dirbo meistre, pedagoge – ruošė plataus profilio kirpėjus. Maskvoje lankė literatūros kursus.

Eiles pradėjo kurti dar mokydamasi mokykloje, juos skaitydavo įvairiuose renginiuose, jos kūrybą spausdino Estijos laikraščiai. 1979 m. poetiniame konkurse užėmė prizinę vietą.

Poetės Liudmilos Kuprinos knygų viršeliai

 Būrelio „Vingis“ nariai

Levas Mesengiser Tatjaną Kaziūnienę pasveikino su jubiliejumi

Kuria ne tik eilėraščius, bet ir pasakas, balades. Savo kūryboje išreiškia savitus jausmus supančiai aplinkai, žmonėms, šeimai.

Vakaro metu L.Kuprina pristatė savo kūrybą, paskaitė ištraukų iš knygų, o Birutė Gaučienė atliko Liudmilos žodžiais sukurtas dainas. Savo kūrybos eilėraščius taip pat skaitė kūrėja Natalija Rubcova, mielai pakvietusi visus į būsimą kūrybos vakarą. Puikios dainos liejosi iš Liudmilos Olifson-Cerenia širdies.

Renginį paįvairino menininkės Ninos Kalitos surengta paveikslų paroda, kuriuos pristatė pati autorė. Visus sužavėjo Elenos Kubilienės nėriniai, ji mielai dalinosi su vakaro dalyvėmis šio kruopštaus meno paslaptimis.

Tarptautinės rašytojų ir publicistų asociacijos prezidentas Levas Mesengiser maloniai nustebino Tatjaną Kaziūnienę, pasveikinęs ją su jubiliejumi, o B.Gaučienė jai skyrė melodingas dainas, sukurtas pagal Tatjanos žodžius, Tatjana paskaitė savos kūrybos eilėraščių, prisipažinusi, jog „Vingis“ – širdžiai mieliausias jos lankomas būrelis.

Džiugu, jog į „Vingio“ gretas įsiliejo naujas narys – Romas Bernotas, tad būrelio narių skaičius jau perkopė trisdešimt.  

„Vingio“ dalyviai – kūrybingi ir darbštūs, tad kultūrinė veikla nenutrūks.

Atgal