VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09.24. Kuriantis žmogus spinduliuoja šviesą

Birutė Silevičienė

LKRS ir valdybos narė

Vilniaus tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ susitikime Tautinių bendrijų namuose vyko Kazio Daniūno kūrybos pristatymas. Susitikime dalyvavo ir svečiai iš Kėdainių -  samariečių klubo „Sidabrinė gija“ nariai Danutė Jakienė, Genutė Račiauskienė,  Danutė Makelienė, armonikierius Leonas Mykolaitis.

„Kuriantis žmogus spinduliuoja šviesą, kurią jis dovanoja žmonėms. Kazio Daniūno graži kūryba,  mintys prasmingos, raminančios,  guodžiančios.  Eilės vaizdingos, dainingos, siekiančios Dangaus skliautus.

Nuotr. Loretos Pladienės

K.Daniūnas pirmą kartą pas mus į renginį buvo atvykęs šių metų  vasarį, pakviestas Birutės Gaučienės. Tuomet po gražaus juodviejų dainingo pasirodymo, susilaukusio gausių ovacijų, Kazys tapo „Vingio“ gildijos aktyviu nariu“, - kalbėjo  būrelio  pirmininkė Onutė Kulbokienė.

Apie K.Daniūno gyvenimą ir kūrybą papasakojo Danutė Jakienė: Kazys gimė Dotnuvoje, gausioje šeimoje. Šeimai teko išgyventi ne tik mamos netektį, bet ir daug kitų nelaimių ir netekčių. Tai paskatino jį  pasinerti į kūrybą, įsilieti į literatų klubo veiklą.  

K.Daniūnas taip pat atvirai papasakojo apie savo gyvenimo kelią, akcentuodamas, jog daina, kūryba, graži draugija ir gamta jam teikia laimę ir džiaugsmą, skatina dalintis su aplinkiniais.

Smagiai nuteikė Danutės Jakienės, Genutės Račiauskienės, Danutės Makelienės, pritariant armonikieriui Leonui Mykolaičiui, padainuotos kelios dainos ir D.Jakienės bei K.Daniūno suvaidinta linksma scena.

Svečiai apdovanoti „Vingio“ almanachu, gėlių puokštėmis, dovanėlėmis, o prie rudeniško vaišių stalo skambėjo dainos rusų, lenkų kalbomis.

Renginio metu veikė dailininkės Marijos Sprindienės kūrybos parodėlė.

 

 

Atgal