VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12.16. Kai širdis dainuoja – skamba posmai eilių...

Birutė Silevičienė,

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos ir valdybos narė

Vilniaus  tarptautinės rašytojų, literatų ir dailininkų gildijos „Vingis“ susitikime vyko Vandos Mikoliūnienės kūrybos pristatymas. Gimusi Aukštaitijoje, Pasvalio rajone, Melėnų kaime. Baigusi Vilniaus pedagoginį institutą (edukologinis universitetas); dvidešimt metų dėstė švietimo vadybą, parengė 13 leidinių, 30 mokslinių metodinių straipsnių. Yra išleidusi trilogiją „Meilė viską gali“ (2015), „Bėgantis laikas“ ir „Meile, tu mano Meile“ (2016). „Meilė gyvenimui“ (2017) skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Susitikimo akimirkos

Renginio metu V.Mikoliūnienė pristatė  savo knygeles, paskaitė eilėraščių apie Lietuvą, gamtą, taip pat pasakojamosios poezijos.

Klausėmės Vytauto Viskanto, Alfredo Naktinio, Leopoldo Stanevičiaus, Samuilo Lormano, Galinos Ivanovos skaitomų eilių,  bardė Birutė Gaučienė pagal V.Mikoliūnienės žodžius yra sukūrusi dainą, kurią ir atliko, pritardama gitara. Keletą dainų iš savo dainų lobyno susirinkusiems skyrė Liudmila Olifson Cerenia, nuotaikingą melodiją sugrojo Lija Neugasimova.

Būrelio pirmininkė papasakojo apie Kėdainiuose vykusį knygos „Vingis-8“ pristatymą, dėkojo „Vingis“ ir LKRS nariui Kazimierui Daniūnui už puikų organizacinį darbą.

Nuoširdūs sveikinimai gimtadienio proga skambėjo Vytautui Viskantui ir Elenai Bachmetovai.

O.Kulbokienė priminė, jog jau numatyti susitikimai ir kitiems metams.

Gražių šv. Kalėdų! Deganti žvakelė telydi Jūsų gyvenimo kelią, suteikia naujų minčių kūrybai. Stiprios sveikatos žengiant į 2019-uosius!

Atgal