VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

01.19. Seime – nuotraukų paroda „Tarp mūsų“ ir dokumentinio filmo „What abous us“ pristatymas

2019 m. sausio 22 d., antradienį, 14 val. Europos informacijos biure (Seimo III rūmai) Seimo narys, parodos iniciatorius Andrius Kupčinskas pristatys fotoportretų parodą „Tarp mūsų“ ir dokumentinį filmą „What about us“. Šia paroda ir jos pristatymo metu demonstruojamu filmu du jauni menininkai kelia labai jautrų ir dažnai dar vis „nepatogų“ klausimą apie neįgaliuosius mūsų visuomenėje.

Parodos iniciatorės, „Beautiful heart“ fondo įkūrėjos Jolantos Sadauskienės inicijuotas socialinis projektas – Vilijampolės socialinės globos namų gyventojų – fotoportretai kviečia pažvelgti į neįgalųjį asmenį kaip į Dieviško grožio kūrinį. Projektas skirtas neįgaliųjų integracijai į visuomenę, norint sugriauti nusistovėjusius visuomenės stereotipus ir pranešti, kad šie žmonės yra lygiai tokie pat, kaip ir mes, netgi dar labiau tikresni, nuoširdesni, atviresni ir laisvesni.

Fotografo Deivido Bendžiaus nuotraukose įamžintos akimirkos ir išryškina Vilijampolės socialinės globos namų gyventojų unikalias savybes, ir perteikia laimingo, paprasto, nuoširdaus, besidžiaugiančio gyvenimu, žmogaus emocijas.

Parodos pristatymo metu bus demonstruojamas Tomo Aukso dokumentinis filmas „What about us“, kurio herojai – tų pačių Vilijampolės socialinės globos namų globotiniai, ir kurio premjera įvyko 2018 m. gruodžio mėn. Londone.

Tomas Auksas yra lietuvių kilmės režisierius, menininkas ir tarptautinės diplomatinės organizacijos „Liberatum“ kūrybos direktorius. Žurnalas „Wallpaper“ T. Auksą apibūdino kaip mokslininką universalą arba kitaip – plataus suvokimo žmogų. T. Auksas savo kūryboje dažnai kalba apie socialines stigmas, tautines mažumas ir kitas globalias problemas, jo kūrybą publikavo žymūs leidiniai, tokie kaip „The Guardian“, „Vice“, „Vanity Fair“, „Vogue“, „Dazed and Confused“, „Forbes“ ir „Fast Company“.

Seimo Europos informacijos biure paroda veiks sausio 22 d. – vasario 4 d.

Parodą lankytojai gali apžiūrėti kasdien 8–17 val. Įėjimas laisvas.

 

Atgal