VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

01 08. Graži ir jauki šventė

Jadvyga Vailionienė

Avižienių kaimo gyventoja

2012 m. gruodžio 28-osios vakarą Šlavantų  seniūnijos bendruomenės  gyventojai gausiai susirinko į Avižienių bendruomenės namuose surengtą jaukų kalėdinį Padėkos vakarą „Gerumas supasi ant angelo sparnų“.  Už  per metus nuveiktus kilnius ir prasmingus darbus bendruomenės labui, moralinį palaikymą ar pagalbą šalia esantiems brangiems artimiesiems, draugams, kaimynams renginio metu buvo pagerbti 7 nominantai.

Jiems, vakarą vedant  moksleiviams Radvilei Dzemydaitei ir Augustui Muliuoliui,  koncertuojant  Gerdai Varnelytei, Kristinai Masionytei, Žygimantui Muliuoliui ir Martynui Daugėlai, ir Jolantos Dzemydienės  kūrybiškai parengtoje literatūrinėje-muzikinėje kompozicijoje dalyvaujant Gabrielei Albavičiūtei,Kamilei Blaževičiūtei ir Nortui Albavičiui , įteiktos Šlavantų  seniūnijos seniūnės Julijos Maziukienės pasirašytos Padėkos,  Jono Savukyno  sukurtos simbolinės meniškos Gerojo angelo skulptūrėlės ir gėlių žiedai.

Visi susirinkusieji pagarbiai sutiko į sceną atėjusį atsiimti nominacijos Avižienių kaimo gyventoją Rimantą  Markevičių.  Už 2012 m. lapkričio mėn. 3 d. išgelbėtą gyvybę jam Padėką įteikė kaimynas  Rimas Dzemyda. Kaip nuoširdžios padėkos simbolį, už sugebėjimą atskubėti į pagalbą jis gėlių puokštę perdavė ir kaimynei Vidai Muliuolienei.

Vyriausias vakaro apdovanotasis buvo jau į dešimtą dešimtį metų įkopęs to paties kaimo senolis Jonas Berulis. Jam skirtas apdovanojimas „Už išmokytą  parašyti pirmą raidę neramiais pokario laikais“. Mat J. Berulis tuo metu nuoširdžiai dirbo  Babrų pradinėje mokykloje. Ir šiandien Šlavantų bendruomenėje yra nemažai jo buvusių mokinių, kurie pagarbiai prisimena šį savo mokytoją.

Visiems didelis pasiaukojančio gyvenimo pavyzdys yra Avižienių kaimo gyventoja  kuklioji Aldona Kliučininkaitė. Tik ji viena ir težino, ką reiškia jau ne vieną dešimtį metų kantriai, atsidavusiai ir rūpestingai slaugyti savo brangiausius žmones. Tad jai tikrai pelnytai skirta Padėka „Už rūpestį ir nuoširdžią meilę tėvams“.

 „Nereikia tokių nominacijų, nes mes visi dirbame savo noru...“ – taip kuklindamasi pasakė savo nuoširdžiu triūsu,  sėkmingai rengiant įvairius projektus, prisidedanti buteliūniškė  Neringa Vabalienė.  Jai padėkota būtent  už nuoširdžią savanorišką pagalbą bendruomenei.

Kūrybingai ir solidžiai bendruomenei dalyvauti įvairiuose ne tik vietiniuose, bet ir rajono ar ir už jo ribų vykstančiuose renginiuose jau ne vienerius metus padeda  avižieniškė Roma Gervelienė. Jos pagal iš mamos išmoktą receptą meistriškai iškeptos skanios naminės duonos ar mūsų krašte taip populiarių bandų ant kopūstų lapų  skonį prisimena ne vieno renginio dalyviai... Tad ir jai tą vakarą įteikta nominacija kaip „Puikiai bendruomenės  šeimininkei“ tikrai buvo pelnyta.  

Stebėtinai gražų pavyzdį visiems rodo Vilija ir Liubertas Virbaliai, jau 20 metų kas vasarą suorganizuojantys  Buteliūnų kaimo šventes. Tad už tai ir buvo šioje šventėje pagerbti. Beje, gražu, kad jie į renginį atsivežė ir savo jau garbingo amžiaus mamą  Oną Virbalienę.  

Dar viena padėka „Už aktyvų dalyvavimą Šlavantų seniūnijos  bendruomenės  gyvenime bei gimtinės vardo garsinimą Lietuvoje“ buvo įteikta Mikabalių kaime gimusiai ir užaugusiai, bet šiuo metu Panevėžyje dirbančiai mokytojai lituanistei Lionei Lapinskienei.

Padėkas 2012-ųjų metų Šlavantų  seniūnijos bendruomenės nominantams

įteikė seniūnė Julija Maziukienė ir Avižienių bendruomenės pirmininkas Antanas Šeštokas,Dzūkijos VVG atstovė Virginija Mazėtienė .

Visam renginiui šventinio jaukumo suteikė ir jaukią romantišką nuotaiką sukūrė Avižienių kaimo gyventojų išradingai papuošta salė ir scena, kurios centre visų susirinkusiųjų sielas išskleistais sparnais gaubė ir šildė Vilhelmo Antano Gedmino meniškai nupieštas Didysis angelas.

Atgal